Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Po novom atletickom štadióne sa prebehli prví športovci

Autor: Po novom atletickom štadióne sa prebehli prví športovci
Foto: Po novom atletickom štadióne sa prebehli prví športovci
Uverejnené: 03. september 2020

Nový atletický štadión pri Spojenej škole v Martine začína slúžiť športovcom. Investíciu za viac ako dva milióny eur zdieľali Žilinský samosprávny kraj a mesto Martin, ktorí vyčlenili so svojho rozpočtu rovnako po 850-tisíc eur a Slovenský atletický zväz, ktorý prispel sumou 400-tisíc eur.

Nový štadión so 400 metrovým oválom s ôsmimi dráhami a športoviskami pre atletiku bol v stredu 2. septembra 2020 slávnostne uvedený do života. Po slávnostnom prestrihnutí pásky nasledoval symbolický beh pod vedením bronzovej medailistky z Majstrovstiev Európy 2010 v behu na 800 metrov Lucie Hrivnák Klocovej a prvú tisícku zabehla šestica bežkýň a sedem mužov.

 

Martinský štadión spĺňa štandardy na súťaže podľa medzinárodných predpisov a po Šamoríne ide o druhý certifikovaný atletický štadión v rámci Slovenska. Stavebné práce začali koncom minulého roka a nezastavila ich ani koronakríza. Práve naopak, podarilo sa ich ukončiť v predstihu.

 

,,Na Slovensku je veľmi málo štadiónov, ktoré spĺňajú medzinárodné parametre. Takže som rada, že práve v Žilinskom kraji sa nám podarilo vybudovať takýto štadión.  Som presvedčená, že štadión bude slúžiť nielen škole, ale aj ostatným žiakom, občanom, športovým klubom v meste a turčianskej atletike ako celku. Naša vďaka patrí všetkým, ktorí sa na tomto úžasnom diele podieľali," povedala županka Erika Jurinová.

 

Spokojnosť zo spolupráce pri výstavbe nového štadiónu vyjadril aj prezident Slovenského atletického zväzu Peter Korčok: ,,Verím, že k významným atlétom, ktorí v tomto meste a okolí vyrástli ako napríklad Lucia Hrivnák Klocová, Štefan Balošák, v súčasnej dobe Gabika Gajanová a množstvo ďalších atlétov sa pridajú ďalší, ktorí budú tento areál využívať na to, aby sa posunuli výkonnostne do európskej a svetovej atletiky," dodal.

 

Už dnes môže štadión slúžiť na organizovanie podujatí v rámci Slovenska

 

Na väčšie súťaže medzinárodného charakteru je nutné dobudovať športovú infraštruktúru, zázemie pre športovcov, šatne a sociálne zariadenia ako i tribúnu pre návštevníkov. To bude predmetom ďalšej etapy výstavby, ku ktorej sa už zrealizovali aj prvé stretnutia na úrovni mesta a župy.

 

,,Toto je dobrý príklad, ako sa dá rýchlo urobiť pekná vec. Okrem troch subjektov a združení, ktorí sa podieľali na financovaní tohto diela majú priestor aj ďalšie inštitúcie," povedal primátor mesta Martin Ján Danko a zároveň pozval do spolupráce aj ďalších potenciálnych partnerov a inštitúcie,  aby sa čím skôr vybudovali časti nevyhnutné pre konanie medzinárodných pretekov.


Reklama

príbuzné témy

Reklama