Areál SIM hostil petangový turnaj dvadsiatich tímových dvojíc

Autor: Areál SIM hostil petangový turnaj dvadsiatich tímových dvojíc
Foto: Areál SIM hostil petangový turnaj dvadsiatich tímových dvojíc
Uverejnené: 11. september 2020

V sobotu 5. septembra 2020 sa v Areáli SIM v Priekope opäť uskutočnil petangový turnaj pod hlavičkou Slovenskej federácie petanque, kde súťažili tímové dvojice junior + senior.

V Martine pôsobia dva petangové kluby. Turnaj organizoval Petangový klub mládeže Turiec (PKM Turiec), ktorý je zameraný najmä na mládež, aj s prispením (dotáciou) Mesta Martin. Klubu sa podarilo usporiadať najpočetnejší turnaj tohto zamerania na Slovensku. V tejto sezóne boli na Slovensku len dva turnaje s podobným zameraním - oba v Bratislave. Jeden mal 15 súťažných tímov a druhý 8. V Martine v sobotu súťažilo až 20 tímov v tímových dvojiciach Junior, mládež do 18 rokov a Senior, hráč nad 23 rokov. 

 

 

Atmosféra bola veľmi priateľská. Hralo sa od rannej hmly až po západ slnka. Seniori tvorili s menej skúsenými juniormi dvojice, ktoré spolupracovali, učili sa, no nechýbal ani súťaživý duch. Zvíťazili Michaela Blahušiaková a Jerguš Radačovský (obaja klub Žilpek), na druhom mieste sa umiestnili Filip Bače (PKM Turiec) a Martin Šalaga Dorušinec (klub PAF z Martina). Tretie miesta boli dve. Juniori mali takú chuť hrať, že nepostupujúci ešte odohrali B-turnaj, ktorý vyhrali Lucia Zavadzanová (PAF) a Liliana Svitačová (neregistrovaný hráč).

 

 

PKM Turiec je aktívny klub a s pomocou obce Podhradie buduje ďalšie petangové ihrisko. Ihrisko bude otvorené 12. septembra turnajom 4 klubov - Šírava z Michaloviec, PAF z Martina, NOVOKER z Lučenca a PKM Turiec. Ide o súčasť turnaja Slovenskej ligy klubov. Najlepší klub postúpi do finále, ktoré sa bude konať 15. septembra 2020 v Bratislave.

 

V októbri sa v Martine v Areáli SIM Priekopa uskutočnia Majstrovstvá Slovenska SR v súťaži trojíc. Súťažiť budú zvlášť ženské trojice a zvlášť mužské. Majstrovstvá organizuje martinský klub PAF. Keďže v Martine máme veľmi úspešné Centrum talentovanej mládeže Sever, ktorého zástupcom je Michal Bače z PKM Turiec, podarilo sa na majstrovstvá postaviť čisto juniorský ženský tím, čo sa už niekoľko rokov na Slovensku nepodarilo. Budeme z všetkých síl juniorkám držať palce.


Reklama

príbuzné témy

Reklama