Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Cyklotrasa do Tomčian realitou!

Autor: Cyklotrasa do Tomčian realitou!
Foto: Cyklotrasa do Tomčian realitou!
Uverejnené: 19. september 2020

Martin (18.09.2020) – Primátor mesta Martin Ján Danko slávnostným prestrihnutím pásky oficiálne spustil novú cyklotrasu a chodník pre peších, ktorý prepája centrum mesta s mestskou časťou Tomčany.

Od piatku 18. septembra môžu obyvatelia a návštevníci mesta Martin oficiálne využívať novú cyklotrasu a chodník pre peších z centra mesta do Tomčian. „Ako primátora mesta ma vždy veľmi teší, keď rýchlo a efektívne ukončujeme projekty. Cyklotrasa a chodník pre peších boli projektom, na ktorý Martinčania dlho čakali a ja som nesmierne rád, že sa nám podarilo bezpečne prepojiť dve rýchlo sa rozvíjajúce mestské časti. Verím, že v najbližších mesiacoch budem môcť predstaviť aj iné projekty, ktoré zlepšia kvalitu života v meste,“ povedal primátor mesta Martin Ján Danko.

 

Oba chodníky boli vybudované pozdĺž cesty III/2146 v smere od Martina do Tomčian. Začiatok stavieb je  pri vjazde na odstavnú štrkovú plochu, ktorá sa nachádza za Národným cintorínom a koniec pri plánovanom vjazde na súkromné parcely. Cyklistická komunikácia je obojsmerná s dvomi protismernými pruhmi širokými 1,5 m, pričom celková prejazdná šírka cyklistickej komunikácie je v súlade s projektom tri metre. Od  cesty je cyklotrasa oddelená trávnatým pásom v šírke jeden meter. Od chodníka pre peších je cyklistická komunikácia oddelená špeciálnou dlažbou pre nevidiacich a slabozrakých – pásom varovnej dlažby a pásom vodiacej dlažby.

 

[widgetkit id="299" name="4448"]

 

Súčasťou cyklochodníka je aj premostenie potoka Silava. Vybudovanie projektu predstavovalo investičný náklad vo výške 367 000 eur. „Podpora rozvoja športovej infraštruktúry je jednou z kľúčových oblastí, o ktorej intenzívne diskutujem s odborníkmi, obyvateľmi a podnikateľmi pôsobiacimi v meste. Som si istý, že už v nasledujúcich mesiacoch sa nám podarí identifikovať nové projekty, ktoré posunú Martin opäť kúsok vpred aj v tejto oblasti,“ uzavrel martinský primátor.


Reklama

príbuzné témy

Reklama