Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Spoločnosť GERM bojuje za bezpečné prostredie

Autor: Spoločnosť GERM bojuje za bezpečné prostredie
Foto: Spoločnosť GERM bojuje za bezpečné prostredie
Uverejnené: 07. február 2021

Mnohí rodičia už netrpezlivo čakajú na zlepšenie situácie, aby sa žiaci konečne mohli vrátiť k prezenčnej výučbe. Hoci je bezpečnosť na prvom mieste, najmä v materských školách, špeciálnych školách a na prvom stupni základných škôl je ťažšie dohliadať, aby deti dodržiavali zásady bezpečného správania sa počas pandémie.

Dezinfekcia povrchov na dennej báze je preto mimoriadne dôležitá. Striekanie dezinfekčných roztokov je finančne ale aj personálne náročné. Ekonomicky dostupné riešenia prináša pre školy a firmy slovenský výrobca GERM s.r.o., ktorý využíva vlastné patenty. Na dezinfekciu povrchov spoločnosť na trh uviedla viacero zariadení, ktoré pracujú so systémom riadenej ozonizácie a deozonizácie. Takýmto spôsobom je možné dezinfikovať aj ťažko dostupné miesta a povrchy, na ktoré nie je vhodné použiť chlórovú a liehovú dezinfekciu. 

 

 

Medzi školy, ktoré sa pustili do boja za bezpečné prostredie je aj Stredná pedagogická škola v Turčianskych Tepliciach, ktorá na dezinfekciu zakúpila zariadenie Bonazone. V Žilinskom kraji táto škola našťastie nie je jediná, o technologicky vyspelé zariadenia už prejavili vážny záujem Základná škola s materskou školou v Bánovej. Táto škola využila zariadenie Bonaventum počas celoplošného skríningu a prispela tak k bezpečnému priebehu procesu testovania.

 

 

Zariadenia od spoločnosti GERM s.r.o.

 

Bonazone

 

Bonazone je mobilné zariadenie na dezinfekciu vzduchu a povrchov, ktoré pracuje bez prítomnosti ľudí a využíva dezinfekčné vlastnosti ozónu. Je účinnejšou a úspornejšou alternatívou striekaných typov dezinfekcie. Pri manipulácii nie sú potrebné ochranné obleky a vyvetranie ozónu. Toto zariadenie je výborný pomocník pri dezinfekcii učební, šatní, hotelových a nemocničných izieb a dopravných prostriedkov. 

 

Bonaventum

 

Zariadenie je určené na dezinfekciu vzduchu a povrchov, ktoré nepotrebuje žiadne stavebné zásahy. Pracuje v dvoch režimoch, v prítomnosti ľudí prefiltruje až 3000 m³ za hodinu a za pomoci štvorstupňovej filtrácie ho zbavuje pachov, prachu a škodlivých patogénov. V režime bez prítomnosti ľudí ozónom dezinfikuje všetky povrchy v miestnosti. Po ukončení dezinfekcie zariadenie automaticky nasaje ozón a zmení ho na bežný kyslík, nie je teda potrebné ozón odvetrávať. Bezpečnosť je zabezpečená senzormi, ak do priestoru počas dezinfekcie náhodne niekto vstúpi, zariadenie sa prepne do režimu nasávania ozónu. Pre komfortné použitie je zariadenie pripojené na vzdialenú správu, aby ho bolo možné spúšťať a monitorovať prakticky odkiaľkoľvek. Podrobnejšie informácie o zariadení sa dočítate na webe.

 

Bonalux

 

Bonalux je mobilné zariadenie na filtráciu a dezinfekciu vzduchu. Na dezinfekciu využíva germicídne žiarenie v uzavretom systéme, ktoré spoľahlivo ničí vírusy a baktérie. Ventilátor má maximálny výkon až 900 m³ za hodinu a je ideálny pomocník pre všetkých, ktorí chcú znížiť riziko nákazy v kanceláriách a na poradách. Zariadenie je možné dodať s filtrom obsahujúcim aktívny uhlík, ktorý pohlcuje pachy, alebo s HEPA filtrom pre vysoko účinnú filtráciu vzduchu. 

 

Bezpečnosť prostredia a kvalitný vzduch sa pomaly stáva štandardom, ktorí si zaslúžia všetci. Ak ho chcete dopriať svojim zamestnancom, žiakom a zákazníkom, z ponuky GERM s.r.o. si určite vyberiete to správne zariadenie.


Reklama

príbuzné témy

Reklama