Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Vakcinačné centrum UNM zaočkovalo druhou dávku už cez 2-tisíc ľudí

Autor: Vakcinačné centrum UNM zaočkovalo druhou dávku už cez 2-tisíc ľudí
Foto: Vakcinačné centrum UNM zaočkovalo druhou dávku už cez 2-tisíc ľudí
Uverejnené: 15. február 2021

Vo Vakcinačnom centre Univerzitnej nemocnice Martin sa počas víkendu začalo očkovanie zamestnancov škôl a školských zariadení. Vakcínu od spoločnosti AstraZeneca dostalo počas dvoch dní 620 učiteľov vo veku do 55 rokov.

Záujem o očkovanie tak predstavuje viac ako 50 percent z kapacity vakcín, ktoré boli pre učiteľov počas prvého očkovacieho víkendu pripravené. Počas tohto týždňa budú v centre zaočkovaní vakcínou od Moderny učitelia vo veku nad 55 rokov. Registráciu záujemcov má na starosti Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR v spolupráci s Národným centrom zdravotníckych informácií (NCZI).

 

Vo Vakcinačnom centre martinskej nemocnice stihli zdravotníci do dnešného dňa zaočkovať už cez 7100 záujemcov. Očkovať sa začalo ešte 5. januára 2021. Druhú dávku dostalo celkovo už viac ako 2-tisíc ľudí. Vakcinačný tím UNM postupuje podľa nariadení Ministerstva zdravotníctva SR a NCZI, ktoré zabezpečuje registráciu záujemcov o očkovanie prostredníctvom webovej stránky korona.gov.sk.

 

Centrum v týchto dňoch prioritne očkuje druhou dávkou, tak aby bola dodržaná lehota 28. dní od podania prvej dávky pre už zaočkovaných. Zásoby vakcín sú dopĺňané priebežne, avšak Vakcinačné centrum UNM funguje aj ako distribučné centrum očkovacích látok aj pre ďalšie vakcinačné centrá po Slovensku. Po doplnení zásob bude možnosť registrácie pre nových záujemcov o očkovanie opäť otvorená a zvyšovať sa bude aj priemerná denná kapacita očkovancýh, ktorá sa dnes je dnes 300.

 

Vakcinačné centrum UNM má vytvorený systém pre prihlasovanie sa náhradníkov v prípade, že sa v priebehu dňa na očkovanie nedostavia všetci riadne zaregistrovaní. Treba však upozorniť, že počas dňa sa takýchto prípadov vyskytne minimálne ( 1 až 2) a v niektoré dni sa náhradníci nekontaktujú vôbec, nakoľko sa dostavia všetci, ktorým bol riadny termín pridelený.

 

Vakcinačné centrum UNM posilňuje personál, očkovací tím tvorí aktuálne 7 administrátorov, 6 lekárov a 3 zdravotné sestry. Naďalej sa pokračuje aj s očkovaním pacientov dialyzačných centier ako aj klientov zariadení sociálnych služieb, ktorých očkuje výjazdový očkovací tím UNM. V Univerzitnej nemocnici Martin je k dnešnému dňu (15.2.2021) hospitalizovaných 81 pacientov s potvrdeným ochorením Covid-19, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 12 pacientov, na oddeleniach intenzívnej starostlivosti leží 10 pacientov.


Reklama

príbuzné témy

Reklama