Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

SNK: Univerzálna študovňa sa cez leto bude opravovať

Autor: SNK: Univerzálna študovňa sa cez leto bude opravovať
Foto: SNK: Univerzálna študovňa sa cez leto bude opravovať
Uverejnené: 23. jún 2021

Letné mesiace, kedy sú priestory Slovenskej národnej knižnice, určené na prezenčné štúdium, menej vyťažené, sme rozhodli v SNK využiť na opravu najväčšej a najfrekventovanejšej Univerzálnej študovne. Od 1. júla do 31. augusta 2021 bude preto z technických príčin zatvorená.

V študovni sa bude opravovať elektroinštalácia a dátové siete, vymaľujú sa steny a strop a podlaha dostane nový koberec. Ešte predtým sa však nivelizuje podlaha a opravia sa žalúzie. Ostatné služby a služby mikrofilmovej a multimediálnej študovne budú fungovať v štandardnom letnom režime v čase otváracích hodín od 9.00 do 16.00 hod.

 

Univerzálna študovňa je v poradí už tretím priestorom, ktorý sa Slovenská národná knižnica snaží renovovať a modernizovať

 

V roku 2020 podstúpili rozsiahle úpravy priestory mikrofilmovej a multimediálnej študovne, spolu s priestorom určeným na kopírovacie a rešeršné služby. Zmenilo sa využitie niektorých miestností, čím rešeršné služby získali nový, samostatný priestor. Opravili a vymaľovali sa steny a stropy, vymenili elektrické rozvody a podlahová krytina. V roku 2018 sa podarilo v SNK zrealizovať dlho očakávanú študovňu starých a vzácnych tlačí. Aj ona vznikla uvoľnením priestorov a ich následnou reorganizáciou - tieto časti poschodia získali novú elektroinštaláciu, opravili sa a vymaľovali steny, stropy, položil sa nový koberec a osadil nový nábytok. Slovenská národná knižnica tak konečne po rokoch vytvorila bádateľom historických tlačí dôstojný priestor pre ich výskum a štúdium. 


Reklama

príbuzné témy

Reklama