Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Kultúrne centrum Museum organizuje Online detský Barmuseumfest 2020

Autor: Kultúrne centrum Museum organizuje Online detský Barmuseumfest 2020
Foto: Kultúrne centrum Museum organizuje Online detský Barmuseumfest 2020
Uverejnené: 12. február 2021

Nie, rok 2020 v názve nie je chybou. Až sedem podujatí českých talentovaných divadelných zoskupení spestrí program všetkým deťom naživo, alebo prostredníctvom vysielania cez internet z priestorov Kultúrneho centra Museum v Martine.

Už 04. júla 2021 o 16:00 odštartuje festival divadelný súbor Anička a letadílko so svojím predstavením Vivi tady nebydlí. Víly väčšinou mávajú zvláštnu moc. Vivi ju má tiež. Je to obrovská sila, s ktorou je niekedy ťažké sa vyrovnať. Zvlášť pre uletené dievča Vivi, ktorú stále niekto komanduje, usmerňuje a karhá. Tak sa Vivi rozhodne že nikoho vo svojom živote nepotrebuje.

 

10. júla o 10:00 sa predstaví Kapor na scéne so svojim predstavením Nejvíc dekektívni rodinná pohádka o inspektorovi Kluzó. Slávny inšpektor Kluzó sa púšťa do svojho zatiaľ posledného nevyriešeného prípadu. Podarí sa mu odhaliť tajomného lupiča aj napriek všetkým jeho peripetiám? V príbehu plnom humoru a napätia sa pobavia nielen deti, ale aj dospelí.

 

10. júla o 16:00 deti určite poteší bábkové predstavenie Čert a káča ktoré odohrá Těšínské Divadlo Bajka. Papuľnatej Káči sa každý radšej vyhne oblúkom a ona by si tak chcela zatancovať! A na truc všetkým pokojne aj so samotným čertom! A to uvidíte ako s ním Káča pekne zatočí! Veselá rozprávka o prostorekej Káči, chytrom Ovčiakovi, o pekle a o tom,
že aj ten najväčší hriešnik sa môže polepšiť.

 

14. júla sa predstaví Studio dellArte s rozprávkou O zvědavém slůněti, aneb Jak sloni k chobotu přišli. Výpravné predstavenie pre deti vzniklo podľa bájky R. Kiplinga Slonie mláďa, čo napovedá, že deti okrem sloníčaťa uvidia aj ďalších členov jeho africkej rodinky – veľké bábky sloních rodičov, žirafy, hrocha, krokodíla, opice, pštrosa, papagája a mnoho iných. Ocitnú sa teda v Afrike a vypočujú si veľa peknej muziky.

 

17. júla o 16:00 Studio Damúza pokračuje s bábkovou rozprávkou Pohádky z lesa. Les je miesto, kde rastú huby. Les je plný zvierat. Les to nie sú iba stromy, ale brána, ktorá otvára trom rozprávkam dvere. Pôjdeme po stopách Mášenky a medveďov, Budulínčeka a prefíkanej líšky a rozkotúľanej šišky. Čo sa asi tak stane, keď sa cesty našich hrdinov stretnú? A čo na to zvieratká? Je Máša prefíkanejšia než líška? Budulínček vrtkejší než zajac? Každá rozprávka predsa dobre končí, alebo snáď nie?

 

18. júla o 10:00 si nenechajte ujsť bábkovú rozprávku na motívy starých židovských rozprávok s názvom Golem, ktorú pre deti odohrá Studio Damúza. Príbeh sa odohráva v období vlády Rudolfa II. Na pražský hrad sa schádzajú najvýznamnejší alchymisti a umelci svojej doby. Zradný poradca sa snaží čo najviac namastiť si vrecká a tak ľudia v podhradí zažívajú krušné chvíle. Rabín Löwe preto na pomoc povolá hrdinu z hliny – Golema.

 

29. júla o 16:00 napokon detský Barmuseumfest uzavrie dobrodružná bábková rozprávka s papierovými bábkami ktoré odohrá Alfred ve dvoře zo svojim predstavením Za dveřmi/ Československé klacky. Uprostred veľkého mesta stojí veľký dom, v ktorom žije mnoho rôznych ľudí a zvierat. Niekedy je v ňom úplné ticho, inokedy zas poriadny rozruch. Ticho tu býva iba na treťom, úplne poslednom poschodí. Jáchym žije na prvom poschodí s maminkou a ockom. Má to tu veľmi rád, iba cez prázdniny všetci kamaráti odchádzajú preč a Jáchym sa túla okolo domu sám, pretože ocko aj maminka sú každý deň v práci. Našťastie sa objaví Ema, ktorá prichádza na návštevu za tetou do bytu číslo dva hneď na prízemí. Ema miluje tajomstvá a záhady a tie na seba naozaj nenechajú dlho čakať. Len čo sa Ema s Jáchymom zoznámia, otvára sa pred nimi záhada, v ktorej hrá hlavnú rolu nevrlý starec a večne zamknuté dvere. Napriek tomu, že Jáchym trochu váha, nedá sa nič robiť. Túto záhadu treba odhaliť…

 

 

Cieľom projektu Online detský Barmuseumfest 2020 je prispieť k otvorenosti kultúrneho priestoru v srdci Slovenska prostredníctvom umeleckej a kultúrnej konfrontácie detskej divadelnej tvorby českých umelcov i umelcov českej národnostnej menšiny. Projekt je realizovaný s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín. Konkrétny program všetkých predstavení nájdete na stránke www.barmuseum.eu.


Reklama

príbuzné témy

Reklama