V aktuálnom ročníku ankety Top lekári môžete hlasovať za 4 lekárov UNM

Autor: V aktuálnom ročníku ankety Top lekári môžete hlasovať za 4 lekárov UNM
Foto: V aktuálnom ročníku ankety Top lekári môžete hlasovať za 4 lekárov UNM
Uverejnené: 25. august 2020

Aj tento rok vyhlásil odborný týždenník Zdravotnícke noviny anketu Top lekári Slovenska. Cieľom projektu je vyzdvihnúť úspechy lekárov, o ktorých sa nie vždy hovorí. V aktuálnom siedmom ročníku má Univerzitná nemocnica Martin nominovaných 4 lekárov v 3 medicínskych oblastiach.

Lekárov do ankety nominovali nemocnice, zdravotnícke zariadenia, hlavní odborníci pre jednotlivé špecializácie aj samotní čitatelia Zdravotníckych novín. V kategórii pneumológia a ftizeológia môžete dať hlas až dvom lekárom martinskej nemocnice, bývalej prednostke pľúcnej kliniky prof. MUDr. Eve Rozborilovej, CSc., ktorá sa v rámci svojej odbornosti venovala najmä problematike tuberkulózy a aktuálne sa zameriava hlavne na obštrukčné pľúcne choroby.

 

Druhým nominovaným v tejto medicínskej kategórii je primár kliniky MUDr. Ivan Kocan, PhD. Okrem toho, že sa podieľal na zvládnutí pandémie Covid-19 v Univerzitnej nemocnici Martin, spolu s kolegami vyvinul aplikáciu, ktorá vďaka využitiu telemedicíny umožnila časť pacientov s ochorením Covid-19 liečiť v domácom prostredí. Čo zároveň pomohlo efektívnejšie využiť lôžkovú kapacitu martinskej nemocnice a lepšie tak zvládnuť vrchol 2. vlny pandémie.

 

V medicínskej oblasti imunológia a alergológia je v ankete nominovaný prof. MUDr. Mgr. Miloš Jeseňák, PhD., MBA, Dott.Ric., MHA, primár Oddelenia klinickej  alergológie a imunológie UNM. Jeho dominantnou oblasťou sú imunodeficiencie, syndrómy periodických horúčok, hereditárny angioedém, respiračné alergické ochorenia, očkovanie v špeciálnych situáciách, či ťažké formy alergických ochorení.

 

V kategórii neurochirurgia je nominovaný prof. MUDr. Branislav Kolarovszki, PhD., prednosta Neurochirurgickej kliniky UNM. Medzi jeho dominantné oblasti patria: detský hydrocefalus, kraniosynostózy, neuroonkológia, rekonštrukčné výkony na lebke s využitím individualizovaných titánových kraniálnych implantátov a využitie individualizovaných náhrad krčných medzistavcových platničiek vyrobených na mieru 3D tlačou v rámci operačnej liečby degenerovanej krčnej chrbtice.

 

Verejnosť môže v ankete Top lekári Slovenska hlasovať do 25. júla 2021 na stránke: https://mediweb.hnonline.sk/top-lekari/4709828-top-lekari-2021


Reklama

príbuzné témy

Reklama