Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Žabokreky získali grant na podporu a rozvoj cyklodopravy

Autor: Žabokreky získali grant na podporu a rozvoj cyklodopravy
Foto: Žabokreky získali grant na podporu a rozvoj cyklodopravy
Uverejnené: 19. september 2021

Vďaka podpore Nadačného fondu Slovenských elektrární v Nadácii Pontis realizuje obec Žabokreky projekt „Na bicykli pre zdravie a radosť“, ktorý bol podporený sumou 7.400,00 €.

Vďaka podpore nadácie sme pre motiváciu všetkých našich obyvateľov k cyklodoprave zakúpili spolu šesť nových elektrobicyklov a v júli 2021 bolo spustené ich zapožičiavanie cez elektronický rezervačný systém. Ich zakúpenie sa predĺžilo najmä z dôvodu enormného dopytu po elektrobicykloch a preto sme šťastní, že sme týmto nákupom mohli podporiť slovenskú spoločnosť - registrovaný sociálny podnik,“ uviedla Zuzana Valocká, starostka obce Žabokreky.

 

01. júla 2021 vyhlásili v Žabokrekoch súťaž o NAJ fotografiu získanú počas cyklovýletu, cyklopotuliek, alebo cestou do práce na bicykli. Podmienky súťaže uviedli na plagáte a súťaž následne prebiehala hlasovaním na oficiálnej Facebook stránke Obce Žabokreky. Víťaz bol odmenený 12. septembra 2021 pri vyhodnotení súťaže spojenej s festivalom premietania fotografií získaných na bicykli.

 

Festival sme nazvali Jaro-bike fest na počesť nášho rodáka, ktorý bol priekopníkom spájania cyklistiky s fotografovaním prekrásnych scenérií prírody Slovenska. Jeho fotky boli uverejnené aj v prestížnom časopise National Geographic a žabokrecká višňa sa práve vďaka jeho prvým fotografiám stala takou obľúbenou vizitkou Turca,“ doplnila Zuzana Valocká.

 

Veríme, že aj malým príspevkom obce Žabokreky k ekologizácii miestnej dopravy prispejeme ku zdravšej prírode a starostlivosti ľudí o čistý svet bez plastov, exhalátov, zbytočných chemikálií a bez všetkého čo do zdravého a šťastného života nepatrí,“ dodala starostka.

 

 

Dátum začatia projektu: 01. máj 2021
Dátum ukončenia projektu: 15. október 2021
Miesto realizácie projektu (obec/mesto): obec Žabokreky
Podpora projektu: Nadačný fond Slovenských elektrární v Nadácii Pontis
Suma: 7400 €

Reklama

príbuzné témy

Reklama