Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Sviatok všetkých svätých sa blíži

Autor: Sviatok všetkých svätých sa blíži
Foto: Sviatok všetkých svätých sa blíži
Uverejnené: 10. jún 2021

Martin (25.10.2021) – Sviatok všetkých svätých a Pamiatka zosnulých sú už tradične dňami zvýšeného počtu návštevníkov cintorínov, skrášľovania a úpravy hrobov, zapaľovania sviečok i častejších spomienok na zosnulých rodinných príslušníkov a známych. Mesto Martin v tejto súvislosti upozorňuje na dodržiavanie návštevného poriadku a otváracích hodín jednotlivých cintorínov.

Mesto Martin ako prevádzkovateľ pohrebísk na svojom území v záujme dôstojnej a bezpečnej spomienky na všetkých zosnulých žiada občanov, aby na všetkých mestských pohrebiskách využívali dostupnú kapacitu smetných nádob a veľkokapacitných kontajnerov, pri úprave hrobov dodržiavali poriadok a nehromadili nadbytočný odpad na mieste na to neurčenom. Platí to aj v prípade donesených nádob určených na polievanie, ktoré nie je prípustné skladovať pri hroboch prípadne pri centrálnych zdrojoch vody.

 

Mesto Martin taktiež apeluje na vodičov, aby zvýšili pozornosť pri využívaní dostupných možností priľahlého parkovania a dopravy v okolí pohrebísk a taktiež apeluje na chodcov, aby v sychravom jesennom počasí nezabudli na používanie reflexných prvkov ktoré pomáhajú zvyšovať ich bezpečnosť na cestách a chodníkoch. Súčasne mesto Martin odporúča, aby si návštevníci pohrebiska počas návštevy uschovali osobné a cenné predmety resp. zvážili ich ponechanie doma.

 

Pohrebiská v správe mesta Martin sú verejnosti prístupné v dobe

 

  • od 01.04. do 30.09. v čase od 8.00 hod. do 20.00 hod.
  • od 01.10. do 30.10. v čase od 8.00 hod. do 19.00 hod.
  • od 31.10. do 02.11. v čase od 8.00 hod. do 21.00 hod.
  • od 03.11. do 31.03. v čase od 8.00 hod. do 19.00 hod.

Reklama

príbuzné témy

Reklama