Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Canicross Fatranský Vĺčko privítal päťdesiat pretekárov v Jasenskej doline

Autor: Canicross Fatranský Vĺčko privítal päťdesiat pretekárov v Jasenskej doline
Foto: Canicross Fatranský Vĺčko privítal päťdesiat pretekárov v Jasenskej doline
Uverejnené: 10. jún 2020

Občianske Združenie METRO v spolupráci s Mestom Martin a ďalšími partnermi pripravilo v sobotu 6. novembra 2021 tretie športové podujatie Fatranský Vĺčko.

Tentokrát mali psíčkari možnosť zúčastniť sa športového preteku pre amatérskych aj profesionálnych bežcov formou canicrossu (beh so psom), kedy je bežec spojený so psom vodítkom s amortizérom. Trasa v dĺžke 10 kilometrov a prevýšením 300 metrov viedla príjemnou jesennou prírodou po zvážniciach a značených turistických chodníkoch v okolí lyžiarskeho strediska Jasenská dolina v lokalitách Kašová a Lehota.

 

Na štart canicrossu sa postavilo 50 tímov zo Slovenska aj Českej republiky. Zastúpené boli všetky vekové kategórie, pričom najmladšia pretekárka mala 6 rokov a najstarší bežec 65. “Cieľom Fatranského Vĺčka je okrem športových pretekov zatraktívniť región Turiec a pohoria Malej a Veľkej Fatry pre turistov a návštevníkov z iných regiónov Slovenska aj susedných štátov. Aktuálne bolo z dôvodu COVID opatrení na štarte len niekoľko českých tímov. Sme však presvedčení, že ak sa situácia zlepší, príde oveľa viac pretekárov zo susedných štátov, ubytujú sa tu a okrem pretekov môžu spoznávať okolie Turčianskej kotliny a aj mesto Martin,” dodáva Michal Miko, koordinátor pretekov.

 

[widgetkit id="319" name="4635"]

 

Beh so psom - canicross sa môže trénovať takmer s každým plemenom. Medzi prihlásenými štvornohými účastníkmi boli zástupcovia plemien ako napríklad európsky saňový pes, kólia, československý vlčiak, pointer, slovenský kopov, ale aj veľa krížencov. Najmenším psíkom na trati bol jazvečík a najväčším škótsky deerhound.


Reklama

príbuzné témy

Reklama