Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Čo všetko by mal obsahovať váš taktický batoh

Autor: Čo všetko by mal obsahovať váš taktický batoh
Foto: Čo všetko by mal obsahovať váš taktický batoh
Uverejnené: 28. november 2021

Airsoftový event alebo práca profesionálneho strelca rozhodne nie je iba o zbrani. Pokiaľ chcete byť v oboch prípadoch úspešný, príprave budete venovať omnoho viac času a zbraňou to rozhodne nekončí. Jednou z veľmi dôležitých súčasti taktického výstroja je aj taktický batoh. V dnešnom článku sa pozrieme na to, ako takýto taktický ruksak vybrať a čo by mal obsahovať. Tak vezmite pero, papier a píšte si, čo vám ešte treba.

Načo taktický batoh a ako ho vybrať?

Ako sme už spomínali, airsoft nie je iba o jednej zbrani. Príslušenstvo a doplnky sú rovnako dôležité a k úspechu priam nevyhnutné. Kam ale všetko dať?

To je otázka, ktorú si milovníci airsoftu či profesionálni strelci časom zaiste položia. Odpoveďou je taktický batoh, ktorý v ideálnom prípade poskytne dostatok miesta pre všetko, čo budete a čo by ste mohli počas boja potrebovať. A priestor je jednou z kľúčových charakteristík, na ktoré pri výbere pozeráme. Dopredu si naplánujte, čo všetko by ste doň potrebovali uložiť a skúste vybrať čo najmenší batoh, aký je možný. Myslite na to, že pri boji sú menšia váha a veľkosť výhodou a ak si kúpite batoh priveľký bez toho, aby ste ho naplnili, môžete pocítiť problémy pri pohybe či pri kamufláži.

Keď sme už spomenuli kamufláž, vždy vyberáme taký ruksak, ktorý nám poskytne dostatok krytia a eliminujeme súčasti, ktoré by lákali protivníkove oči. Zvyčajne sú takéto batohy v čiernom prevedení, sú tmavozelené či hnedé. Opäť ale myslíme na prostredie, v ktorom sa event odohráva a výber mu prispôsobíme čo možno najviac.

A v neposlednom rade vám musí batoh dokonale sedieť, musíte sa s ním cítiť pohodlne, nesmie vás obmedzovať v pohybe a všetko musíte mať dokonale poruke.

...a čo doň dať?

Príslušenstvo a všetky doplnky tak môžete uložiť na jediné miesto a mať ich vždy k dispozícii. Do taktického batohu tak môžete dať napríklad vreckový nožík, airsoftovú masku a iné chrániče a airsoft príslušenstvo, ktoré možno v aktuálnom momente nepotrebujete, no o chvíľu už budú nevyhnutnosťou.

Takisto rozhodne oceníte to, že doň môžete vložiť doplnky pre vašu zbraň či dokonca kompletnú alternatívnu zbraň v prípade, že vám tá primárna zlyhá. Nemusíte tak byť ovešaný množstvom doplnkom – taktický batoh vám ich pohodlne ukryje. Nezabudnite napríklad aj na doplnkové oblečenie, ktoré vám pomôže v zime či v daždi alebo na optiku, ktorú tak budete mať vždy nablízku. A, samozrejme, tento doplnok taktického výstroja odnesie aj vodu či prípadné občerstvenie na nabratie novej energie, ktorú v zápale boja budete potrebovať.

Ak sa vám napokon podarí vystavať si taktický batoh, ktorý bude toto všetko obsahovať, váš úspech na airsoftovom evente bude opäť o čosi bližší a vy tak budete neporaziteľnejší. A pokiaľ vám nejaká súčasť chýba alebo sa chcete poradiť, do čoho by sa ešte oplatilo investovať, spýtajte sa expertov z internetového obchodu AFG.sk, ktorí vám ochote poradia a nájdu chýbajúci kúsok skladačky.


Reklama

príbuzné témy

Reklama