Decembrový program v Barmuseu

Autor: Decembrový program v Barmuseu
Foto: Decembrový program v Barmuseu
Uverejnené: 12. február 2021

Barmuseum z dôvodu protipandemických opatrení pripravilo v decembri 2021 kultúrny program, ktorý si môžete pozrieť online.

ONLINE 02. december o 18.00: Fest kultúrne

 

Moderuje: Miloš Hrabovský Hosť: Radoslav Pančík. Fest Kultúrne je moderovaná diskusia, ktorá vám priblíži kultúrne dianie v Turci. Kto sú ľudia, ktorí za našimi kultúrnymi zážitkami stoja? Je v našom okolí kultúry dostatok? Čo všetko sa môže zlepšiť? Odpovede na tieto otázky hľadáme s kompetentnými hosťami, ale aj s divákmi, ktorí ponúkajú konštruktívne riešenia.

 

ONLINE 03. december o 20.00: Dávid Kollár- Jánošík live 2021

 

Hudbu k filmu pripravil netradičný spôsobom. Inšpiroval sa maliarskou technikou Pentimento (vrstvenie nových malieb na staré). Ako sám povedal: "Nechcel som urobiť hudbu, ktorý by divák očakával v prvom pláne. Použil som staré orchestre od Kilara, Zeljenku, Cikkera, a urobil som z nich hudobné "grafiky." Vystrihoval som z nich časti, spomaľoval, zrýchľoval a vrstvil ich na seba. Do týchto "grafík" hrám naživo. Na pódiu mi pomáha môj hudobný kolega Tomáš Mutina, ktorý grafiky, ale aj moju hru dopĺňa o zvukový procesing.

 

ONLINE 10. december o 20.00: vLáska

 

Mariána Slávku môžu fanúšikovia poznať ako bubeníka a klaviristu z kapiel Longital, IMT Smile, Sounds Like This, Talent Transport či skupiny Doroty Nvotovej. V roku 2017 zaujal nápaditým autorským debutom vLáska. Líniu intímnej klavírnej tvorby kombinovanej s elektronikou teraz rozvíja ďalej na albume Vláska 2, ktorý vychádza vo vydavateľstve Slnko Records.

 

Z verejných zdrojov podporil fond na podporu umenia.


Reklama

príbuzné témy

Reklama