Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Martin má 25. najlepšiu základnú školu na Slovensku!

Autor: Martin má 25. najlepšiu základnú školu na Slovensku!
Foto: Martin má 25. najlepšiu základnú školu na Slovensku!
Uverejnené: 18. november 2015

Martin (12.01.2022) – Na základe analýzy Inštitútu pre ekonomické a sociálne otázky (INEKO) je Základná škola Alexandra Dubčeka, ktorú zriaďuje mesto Martin, 25. najlepšou základnou školou na Slovensku a treťou najlepšou základnou školou v Žilinskom kraji. Škola sa umiestnila najvyššie zo všetkých martinských základných škôl.

INEKO každoročne zverejňuje rebríček najlepších základných a stredných škôl na Slovensku. Januárové výsledky najlepšie zo všetkých škôl na území mesta vyhodnotili Základnú školu Alexandra Dubčeka, ktorá sa umiestnila na 25. mieste na Slovensku a na treťom mieste v kraji. „Chcel by som k tomuto výsledku úprimne zablahoželať celému vedeniu Základnej školy Alexandra Dubčeka. Ich stabilnou prácou, odhodlaním a chuťou zlepšovať sa a inovovať náležite reprezentujú osobnosť, po ktorej je základná škola pomenovaná. Vynikajúci výsledok našej „mestskej“ školy je dôkazom, že nielen súkromná škola dokáže poskytovať kvalitné vzdelanie. Tento výsledok je pre mňa záväzkom, aby sme aj naďalej pokračovali v zlepšovaní škôl v našej zriaďovateľskej pôsobnosti,“ zhodnotil primátor mesta Martin Ján Danko.

 

„Hodnotenie odráža dosiahnuté výsledky na dlhšom časovom horizonte, pričom v prípade ZŠ do hodnotenia vstupujú výsledky Testovania 9 (váha 60%) Testovania 5 (20%) a mimoriadne výsledky oceňované ministerstvom školstva (20%)," informuje vo svojej tlačovej správe INEKO. Základná škola Alexandra Dubčeka dosiahla významný výsledok aj napriek tomu, že INEKO ju zaradilo do kategórie škôl, ktoré majú aspoň 10 žiakov alebo aspoň 10 % žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia. Inštitút pri tejto kategórii upresňuje, že veľký podiel žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia môže negatívne ovplyvniť priemerné výsledky žiakov školy, keďže majú obmedzené možnosti vzdelávania sa mimo školského vyučovania.


Reklama

príbuzné témy

Reklama