Výborné správy! Martin pokračuje vo svojom rozvoji!

Autor: Výborné správy! Martin pokračuje vo svojom rozvoji!
Foto: Výborné správy! Martin pokračuje vo svojom rozvoji!
Uverejnené: 10. jún 2021

Martin (21.02.2022) – Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky schválilo pre mesto Martin viac ako 600 000 eur na rekonštrukciu Námestia protifašistických bojovníkov v mestskej časti Podháj. Obľúbená lokalita sa už čoskoro zmení na moderný priestor s výraznými prvkami zelene.

Mesto Martin pokračuje v sérii úspešných projektov. Po Centre sociálnych služieb mestskú časť Podháj už čoskoro čaká revitalizácia Námestia protifašistických bojovníkov. Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky mestu schválilo nenávratný finančný príspevok vo výške 95 % z celkových oprávnených výdavkov, čo predstavuje 644 749,86 eur.

 

„Rozvoj mesta je jednou z priorít nášho vedenia a som nesmierne rád, že sa nám darí ju napĺňať. Námestie protifašistických bojovníkov je jednou z dominánt mestskej časti Podháj, ktorá sa dlhodobo nerozvíjala. Verím, že rekonštrukcia mu dodá modernejší a ekologickejší vzhľad a zatraktívni ho nielen pre obyvateľov Podhája, ale aj pre jeho návštevníkov. Veľké ďakujem patrí aj poslancom Výboru mestskej časti Podháj, ktorí tento projekt pripravili,“ povedal primátor mesta Martin Ján Danko.

 

Projekt rekonštrukcie sa zameriava na regeneráciu námestia pri uplatnení ekologických princípov tvorby a ochrany zelene. Rekonštrukcia čaká chodníky, priechody pre chodcov, osvetlenie aj detské ihriská. Veľký dôraz bude kladený na zeleň, ktorá bude doplnená a spestrená trvalkovými záhonmi. Okrem námestia sa rekonštrukcie dočká aj autobusová zastávka MHD, pri ktorej bude vytvorená bezbariérová zastávková nika a vznikne taktiež 30 nových parkovacích miest. Obyvatelia Podhája sa môžu tešiť aj na nový mobiliár – odpadkové koše, betónové lavičky, taburety, pergolu, stojany na bicykle a iné.


Reklama

príbuzné témy

Reklama