Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

UNM dostala vďaka spolupráci Nadácie Križovatka a KiK textil nové monitory dychu

Autor: UNM dostala vďaka spolupráci Nadácie Križovatka a KiK textil nové monitory dychu
Foto: UNM dostala vďaka spolupráci Nadácie Križovatka a KiK textil nové monitory dychu
Uverejnené: 10. marec 2022

Od apríla 2020 mali zákazníci spoločnosti KiK možnosť zapojiť sa do verejnej zbierky, ktorej výťažok bol použitý na nákup monitorov dychu. Ich používanie je jedinou osvedčenou formou prevencie Syndrómu náhleho úmrtia dojčiat SIDS, preto chce nimi Nadácia Križovatka vybaviť každé lôžko na neonatologických, novorodeneckých a pôrodníckych oddeleniach vo všetkých nemocniciach na Slovensku.

Spojením týchto spoločností opäť vznikla sponzorská spolupráca, vďaka ktorej nadácia mohla zakúpiť ďalších 20 kusov monitorov  dychu  Babysense a darovať ich do Univerzitnej nemocnice v Martine. Tento projekt spoločnosť KiK podporuje úspešne už niekoľko rokov a vďaka ich podpore bolo do slovenských nemocníc doteraz darovaných 338 prístrojov pre kontrolu dychu novorodencov.

 

Verejná zbierka na nákup monitorov dychu sa konala  od  apríla 2020 do marca 2021 a jej zmyslom bolo zhromaždenie finančných prostriedkov pre projekt "Mamička, dýcham". Každý zákazník sa do nej mohol zapojiť ľubovoľnou finančnou čiastkou, ktorú vhodil do zabezpečenej pokladničky v ktorejkoľvek predajni KiK na Slovensku.

 

Spoločnosť KiK predstavuje ,,stálicu“ maloobchodného sektora v celej Európe a v súčasnosti patrí medzi úspešné európske podniky s takmer 4 000 pobočkami. Dostupné ceny oceňujú najmä rodiny, mladé matky alebo otcovia a cenovo orientovaní zákazníci. KiK sa už dlhodobo aktívne zapája do mnohých sociálnych a charitatívnych projektov. Spolupráca s Nadáciou Križovatka však v sebe nesie aj iný odkaz: ,,Táto spolupráca nás veľmi teší, pretože vďaka nej vieme poskytnúť pomocnú ruku tým, ktorí to naozaj potrebujú – tým najmenším. Monitory dychu vedia včas upozorniť na akýkoľvek problém či odchýlku a zachrániť tým život mnohým deťom. Potvrdzujú to aj mnohé príbehy nielen z nemocníc, ale aj priamo od niektorých mamičiek,“ hovorí Martin Šatný, konateľ spoločnosti KiK pre Slovensko a Českú republiku.

 

„Univerzitná nemocnica Martin s nami spolupracuje už od roku 2008 a za tento čas sme Neonatologickej klinike celkovo darovali 82 monitorov dychu. Prístroj Babysense účinne a spoľahlivo kontroluje dýchanie dieťaťa a varuje mamičky či personál na oddeleniach v prípade jeho ohrozenia. A preto si nesmierne vážime a sme veľmi vďační, že naša nadácia má vôkol seba takýchto partnerov a podporovateľov medzi ktoré patrí aj spoločnosť KiK, bez ktorých by sa naša činnosť robila len veľmi ťažko.“  dodala Táňa Tomasch, riaditeľka neziskovej organizácie Nadácie Križovatka.

 

Viac o projekte „Mamička, dýcham“

 

Ťažiskovým zmyslom projektu "Mamička, dýcham" je pomáhať vybaviť slovenské nemocnice a ich pôrodnícke, neonatologické a novorodenecké oddelenia monitormi dychu Babysense. Cieľom je, aby bolo monitorom dychu vybavené každé lôžko pre novorodencov a dojčatá na Slovensku. Druhou časťou poslania projektu je zriaďovanie a prevádzka výpožičných miest pri novorodeneckých a pôrodníckych oddeleniach nemocníc, vďaka ktorým si rodičia novonarodených detí môžu pri odchode domov takýto monitor dychu požičať. Doma tak budú môcť pokojne spať s vedomím, že dych ich dieťatka stráži monitor dychu.

 

Monitor dychu ako jediná účinná pomôcka na prevenciu SIDS

 

Monitor dychu Babysense je historicky prvým výrobkom svojho druhu na svete. Za 30 rokov svojej existencie prešiel mnohými úpravami a je neustále modernizovaný tak, aby spĺňal náročné klinické skúšky. Ako zdravotnícka pomôcka je registrovaný aj samotným Štátnym ústavom pre kontrolu liečiv.

 

  • táto verejná zbierka s KiK bola pod číslom 000-2020-010343 od 1. apríla 2020 do 30. marca 2021
  • aktuálna verejná zbierka s KiK stále prebieha pod číslom 000-2021-018471 od 1. júna 2021 do 31. mája 2022.

Reklama

príbuzné témy

Reklama