Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Projekt Fest hudobne pokračuje koncertom FVLCRVM v Barmuseu

Autor: Projekt Fest hudobne pokračuje koncertom FVLCRVM v Barmuseu
Foto: Projekt Fest hudobne pokračuje koncertom FVLCRVM v Barmuseu
Uverejnené: 05. máj 2022

Slovenský producent, dídžej, multiinštrumentalista a spevák FVLCRVM, aktuálny držiteľ ceny “Nahrávka roka” za EP Attentioncore v žánrovej kategórii Elektronická hudba v rámci Radio_Head Awards.

S požičaným menom od ruskej stíhačky našiel FVLCRVM formu v nekonzistentnosti, niekde na hrane medzi mainstreamom a undergroundom. Skreslenú a nepravidelnú ADHD produkciu okrajových klubových žánrov preplieta popovými linkami, v ktorej počuť silnú inšpiráciu zvukov 90-tych rokov. 

 

FVLCRVM začal ako inštrumentálny producent, no časom sa rozhodol pracovať aj so svojím hlasom. Ukázalo sa, že to bol dobrý krok a skladba “Hi!”, v ktorej ako prvej FVLCRVM aj spieva, bola zaradená ako číslo 1 do renomovaného playlistu „Fresh Finds“ na Spotify. "Hi" odštartovala FVLCRVMovu premenu z producenta a DJa na interpreta. Jej zaradenie do 100 najlepších skladieb roka získalo bratislavskému umelcovi pozornosť známejších kanálov a rádií, mimo iných sa dostal do playlistu BBC Radio 6music a hrala ho Mary Anne Hobbs. Netrvalo dlho a FVLCRVMa podpísal Mom I Made It, sublabel rakúskeho vydavateľstva Universal Music.

 

Singel „Words“ priniesol náhľad na FVLCRVMovu verziu dystopickej budúcnosti. “Words” sa tiež dostal do selekcie Song Of The Day na legendárnom americkom rádiu a umeleckej platforme KEXP, kde ho hral uznávaný DJ Kevin Cole. FVLCRVMove živé vystúpenia búrajú bariéry medzi DJ setom a živým predstavením. Aj tým sa mu podarilo osloviť dramaturgov dvoch najvýznamnejších showcase festivalov v Európe holandského ESNS a nemeckého Reeperbahn. Debutové EP Attentioncore vyšlo v lete 2020 a na jar 2021 získal práve za tento album ocenenie “Nahrávka roka” v žánrovej kategórii Elektronická hudba v rámci Radio_Head Awards.

 

Z verejných zdrojov podporil fond na podporu umenia.


Reklama

príbuzné témy

Reklama