Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Vodné čerpadlo v aute, prečo je to potrebné?

Autor: Vodné čerpadlo v aute, prečo je to potrebné?
Foto: Vodné čerpadlo v aute, prečo je to potrebné?
Uverejnené: 11. júl 2022

Vodné čerpadlo je jednou z kľúčových súčastí systému chladenia kvapaliny v každom modernom aute. Zjednodušene povedané, čerpadlo automobilu je malé čerpadlo, ktoré prečerpáva chladiacu kvapalinu cez rozvodový mechanizmus, tzv. rozvodový mechanizmus.

Kľúčovou funkciou vodného čerpadla automobilu je zabezpečiť optimálnu cirkuláciu prevádzkovej kvapaliny (chladiacej kvapaliny alebo nemrznúcej zmesi) vo všetkých okruhoch chladiaceho systému.

 

Piestové motory okrem požadovanej kinetickej energie vytvárajú aj značné množstvo tepla (tepelnej energie), ktoré je potrebné efektívne odvádzať. V opačnom prípade môže dôjsť k nadmernému nárastu teploty a následne k prehriatiu, čo môže viesť k poškodeniu komponentov hnacieho ústrojenstva, ako sú piesty, ventily a hlava valcov. Aby sa tomu zabránilo, musia byť motory chladené.

 

V moderných pohonných jednotkách sa chladenie zabezpečuje takmer výlučne pomocou špeciálnej procesnej kvapaliny cirkulujúcej v chladiacom systéme. Tá cirkuluje pomocou čerpadla, ktoré sa zvyčajne nazýva vodné čerpadlo, hoci v automobilovom priemysle nikto nepoužíva vodu na chladenie motora. Kvapalina používaná v chladiacom systéme motora má zvyčajne nízky bod tuhnutia. Táto kvapalina má oproti vode tú významnú výhodu, že nielenže nezamŕza pri oveľa nižšej teplote, ale má aj oveľa vyšší bod varu.

Ako funguje vodné čerpadlo

  1. Rotor. Obežné koleso je, samozrejme, jednou z hlavných súčastí vodného čerpadla. Je navrhnutý na optimálnu účinnosť a minimalizáciu rizika kavitácie.
  2. Kladka. Čerpadlo je poháňané remeňom, ktorý podporuje príslušenstvo motora. V závislosti od polohy vzhľadom na remeň má buď hladkú kladku, alebo hladkú remenicu.
  3. Ložisko. Spôsob uchytenia hriadeľa čerpadla vrátane výberu ložiska závisí okrem iného od sily, ktorou remeň pôsobí na remenicu.
  4. Tesnenie. Tesnenie medzi čerpadlom a telesom motora môže byť utesnené niekoľkými spôsobmi - papierovým tesnením, tesniacim krúžkom alebo silikónovým tmelom

Príznaky poruchy vodného čerpadla

1. Z vypúšťacieho otvoru uniká kvapalina

 

Poznámky: Vnútorné tesnenie čerpadla oddeľuje hriadeľ od okruhu chladiaceho systému a chráni ložiská pred vniknutím chladiacej kvapaliny. Mierny únik kvapaliny cez vypúšťací otvor je pri novom vodnom čerpadle normálny.

Príčina: Kontaminovaná chladiaca kvapalina je hlavnou príčinou úniku.

 

2. Únik spod sedacej plochy

 

Znaky: Zmáčanie, kvapkanie alebo únik chladiacej kvapaliny okolo dosadacieho povrchu alebo na karosérii.

Príčina: Nesprávna inštalácia vodného čerpadla alebo nesprávne použitie tesnení/tesnení alebo tesniaceho materiálu.

 

3. Hrdza a korózia

 

Znaky: Hrdza a korózia na povrchu vodného čerpadla. Typickým príkladom je korózia, ktorá napáda lopatky obežného kolesa a znižuje účinnosť čerpadla pri čerpaní chladiacej kvapaliny.

Príčina: Znečistená chladiaca kvapalina, nekompatibilná chladiaca kvapalina alebo zmes kvapalín s rôznym chemickým zložením.

 

4. Tvorba usadenín

 

Znaky: Na vnútorných povrchoch sa tvoria karbónové, dechtové a minerálne usadeniny, ktoré upchávajú vodné čerpadlo a bránia jeho normálnej prevádzke.

Príčina: Znečistená chladiaca kvapalina, nekompatibilná chladiaca kvapalina alebo zmes kvapalín s rôznym chemickým zložením.

 

5. Kavitácia

 

Znaky: Kavitácia ("bubliny") vytvorené v chladiacej kvapaline sa zrútia s výbušnou silou a zanechajú stopy na jednotlivých častiach čerpadla.

Príčina: Na vstupe čerpadla sa tvoria bubliny. Keď sa tlak v systéme zvýši, tieto bubliny sa zrútia a spôsobia poškodenie.

 

6. Poškodenie ložiska

 

Znaky: Pri vypnutom motore skontrolujte, či je na hriadeli ložiska vôľa. Brúsenie alebo piskot zo strany vodného čerpadla tiež naznačuje, že ložisko je opotrebované.

Príčina: Nadmerné napnutie remeňa spôsobuje preťaženie ložiska, ktoré urýchľuje jeho opotrebovanie.

 

7. Poškodenie alebo zničenie hriadeľa

 

Znaky: Hriadeľ je príliš ohnutý alebo zlomený. Čistý zlom znamená "okamžitý" zlom. Ak zlomený hriadeľ vykazuje známky zmeny farby (zvyčajne modrej), poškodenie bolo postupné.

Príčina: Nadmerne natiahnutý remeň pôsobí na hriadeľ veľkou ohybovou silou, čo spôsobuje jeho predčasné ohnutie alebo zlomenie.

 

Na záver možno povedať, že typické vodné čerpadlo v modernom aute vydrží v priemere 60 000 až 90 000 km, kým ho treba vymeniť. Ak sa vodné čerpadlo nevymení včas, môže sa jednoducho zadrieť a cirkulácia nemrznúcej kvapaliny sa jednoducho zastaví so všetkými následkami.

 

Bežnou praxou je výmena vodných čerpadiel ako kompletnej jednotky. Samotná výmena nie je príliš zložitá - vyčistite dosadacie miesto starého tesnenia, naneste tmel a naskrutkujte nové čerpadlo. Časovo najnáročnejšou časťou postupu je demontáž rozvodovej sústavy so zarovnaním značiek, demontáž kladiek a zalievanie chladiaceho systému. Ak nemáte skúsenosti s opravami automobilov, je lepšie prenechať prácu profesionálnemu technikovi.

 

Zdroje informácií

 

Prečo potrebujete vodné čerpadlo do auta - euroautodiely.sk

Kedy je čas vymeniť vodné čerpadlo v aute - howinf.com


Reklama

príbuzné témy

Reklama