Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

FESTIVAL MEDIKOV ŽI A NECHAJ ŽIŤ: Jedinečný charitatívny festival v Martine

Autor: FESTIVAL MEDIKOV ŽI A NECHAJ ŽIŤ: Jedinečný charitatívny festival v Martine
Foto: FESTIVAL MEDIKOV ŽI A NECHAJ ŽIŤ: Jedinečný charitatívny festival v Martine
Uverejnené: 12. júl 2022

Medici chcú pomáhať ešte predtým, ako sa stanú lekármi, preto začali pred siedmimi rokmi organizovať Martinský beh medikov. Každý rok zlepšovali toto podujatie, pridávali sprievodný program a aktivity až vznikol Festival medikov s podnázvom ŽI A NECHAJ ŽIŤ.

Každoročne celý výťažok venujú na inú kliniku v Univerzitnej nemocnici Martin, výťažok z tohto ročníku poputuje na Kliniku detskej anestéziológie a intenzívnej medicíny. "Sme radi, že tento rok prišiel rad na túto kliniku. Zo všetkých kliník, ktorým sme zatiaľ pomohli si myslím, že táto to potrebuje najviac," hovorí Pavol Vigláš, hlavný organizátor. Za 6 ročníkov kúpili z výťažkov prístroje a vybavenie v hodnote vyše 23000€, z toho 12000€ minulý rok venovali na detskú psychiatriu. "Minulý rok sa nám podarilo vyzbierať rekordný počet peňazí, napriek tomu, že sa festival uskutočnil posledný víkend pre lockdownom, zúčastnilo sa ho cez 3000 ľudí," doplnil Vigláš.

 

 

Aký program budete môcť už v septembri v Martine zažiť počas Festivalu medikov ŽI A NECHAJ ŽIŤ?

 

6. Martinský beh medikov - V sobotu 17. septembra 2022 sa budete môcť postaviť na štart už šiesteho ročníka najväčšieho behu medikov na Slovensku. Trať dlhá cca 5 km bude pripravená pre profesionálnych aj rekreačných bežcov, dokonca si ju účastníci môžu aj odkráčať. Dôležitá je hlavná myšlienka, a to pomoc tým najkrehkejším pacientom. Pripravené sú tiež detské behy od 10:00, hlavný beh má štart o 11:00. Každý bežec dostane štartovné číslo s čipom, ktoré bude slúžiť tiež ako tombolový lístok. Pre účastníkov behu aj širokú verejnosť bude pripravený sprievodný program. Okrem občerstvenia vo Streetfoode, či kolotočov pre deti budú tiež pripravené workshopy o sexuálnom zdraví, budete si môcť odmerať tlak či zmerať cukor, odmerať plochosť nohy či odmerať zrak v stánku UVEA Mediklinik.

 

Dátum: sobota, 17. septembra 2022  
Miesto: Amfiko Martin  
Registrácia: https://linktr.ee/festivalmedikov 

 

Charitatívne koncerty

 

Na martinskom amfitáetri sa budú konať 2 dni charitatívne koncerty, každý deň pre inú cieľovú skupinu. V piatok si na svoje prídu milovníci rapu, hip-hopu a elektronickej hudby. Vystúpia: DMS, SAMEY, PORSCHE BOY, YAEL, LUCAS HELY, RISHIKE, MARCO ALESK a Djs: CHANGING FACES, SEPARATIK, NERKHA, CUNER, MATTHEW PI a hostia z Islandu: EVA MEY a DOCTOR VICTOR. V sobotu si na svoje prídu milovníci popu, rocku a balkánskych hitov. Pri západe slnka si budete môcť učiť balkánske rytmy v podaní dvojice MALALATA. Následne budete môcť najväčšie hity kapiel Billy Barman, Hex a Heľenine Oči. O afterparty sa postarajú DJs: GOMBO a MINCO.

 

Dátum: piatok a sobota, 17. a 18. septembra 2022
Miesto: Amfiko Martin 
Vstupenky: https://linktr.ee/festivalmedikov

 

 

Výstava obrazov a grafík

 

V obchodnom centre Galéria bude prebiehať výstava fotiek z Kliniky detskej anestéziológie a intenzívnej medicíny UNM, kam tento rok pôjde výťažok. Rovnako budú vystavené aj práce žiakov zo Súkromnej školy umeleckého priemyslu Martin a grafiky od autorov Spoznaj Turiec a rapera Smart-a, člena skupiny DMS, ktorá vystúpia v piatok na Amfiku. Každú vystavenú prácu budú môcť záujemci ohodnotiť a na konci týždňa, kedy sa aukcia skončí, každý kus umenia poputuje záujemcovi, ktorý je ochotný za dané dielo zaplatiť najviac. Vyzbierané peniažky sa pripoja k výťažku z celého festivalu.

 

Dátum: od pondelka 12. septembra do piatka 24. septembra 2022
Miesto: Obchodné centrum Galéria Martin  
Vstupenky: zdarma

 

Streetfood Amfiko

 

Ku kvalitnému festivalu patrí aj kvalitné jedlo a skvelé nápoje. Okrem jedla a nápojov podávaných počas Martinského behu medikov a koncertných večerov, bude celú sobotu 17. septembra otvorený amfiteáter pre širokú verejnosť. Okrem rôznorodého jedla v 10 stánkoch si budete môcť v areáli amfiteátra užiť aj Lanový part Segoland, kolotoče a atrakcie pre deti. Vstup bude úplne zdarma.

 

Dátum: sobota 17. septembra 2022
Miesto: Amfiteáter Martin 
Vstupenky: zdarma
 

Stand-Up Silné reči

 

V Martine sa budete môcť v jedinečných priestoroch Aula Magna Jesseniovej lekárskej fakutly celú hodinu vkuse smiať na najlepšom Stand-Upe na Slovensku! Naživo budete počuť: Jakub Gulík, Jakub Zitron Ťapák, a Martin Hatala

 

Dátum: utorok, 20. septembra 2022
Miesto: Aula Magna, JLF UK Martin
Vstupenky: https://linktr.ee/festivalmedikov

 

Ladies Comedy

 

Komediálna show Didiany a Lujzy, v ktorej účinkujú úspešné ženy so zmyslom pre humor a schopnosťou rozdávať ho. Show plná humoru prináša aj hostí, ktorí sú korením každovečernej atmosféry – muža z prostredia standupu a speváčku, ktorá dopĺňa dvojhodinový program.

 

Dátum: štvrtok, 22. septembra 2022
Miesto: Aula Magna, JLF UK Martin 
Vstupenky: https://linktr.ee/festivalmedikov

 

Kvapka krvi spojená s ochutnávkou vín

 

Každý semester medici organizujú kvapku krvi na vysokoškolskom internáte. V takzvanom ,,Veľkom klube´´ sa znova bude môcť darovať tá najvzácnejšia tekutina, ktorú tak veľmi často potrebujú deti ležiace na Klinike detskej anestéziológie a intenzívnej medicíny. Aj preto bude prvá kvapka krvi v novom akademickom roku organizovaná práve v rámci Festivalu medikov ŽI A NECHAJ ŽIŤ. Aby toho nebolo málo, pre každého darcu je pripravená ochutnávka vín od nášho partnera: Víno Masaryk a Sommelier Vínotéka.

 

Dátum: streda, 21. septembra 2022
Miesto: Veľký klub, Vysokoškolský internát, L. Novomeského 25, Martin
Vstupenky: zdarma

 

Chcete podporiť Kliniku detskej anestéziológie a intenzívnej medicíny ale nemôžete sa zúčastniť festivalu? Môžete tiež poslať ľubovoľný príspevok na TRANSPARENTNÝ ÚČET, z ktorého všetky finančné prostriedky poputujú na kliniku. IBAN: SK7783300000002502201880


ĎAKUJEME A TEŠÍME SA NA VÁS V SEPTEMBRI!

 


Reklama

príbuzné témy

Reklama