Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Neuveriteľný úspech tanečníkov z Deepu

Autor: Neuveriteľný úspech tanečníkov z Deepu
Foto: Neuveriteľný úspech tanečníkov z Deepu
Uverejnené: 11. júl 2022

V septembri sa konali v švédskom Katrineholm Majstrovstvá sveta v disco dance disciplínach. Naši skvelí tanečníci a  žiaci z martinského tanečného klubu Deep podali neuveriteľný výkon v jednotlivých disciplínach a dokonca si obhájili niekoľkonásobný titul Majstra sveta.

KATRINEHOLM. Majstrovstvá sveta v Švédsku boli pre našich neskutočne nadaných tanečníkov a zároveň žiakov Súkromnej základnej umeleckej školy Deep už treťou zahraničnou súťažou v tejto sezóne. Nedávno sa vrátili z poľských Majstrovstiev sveta a priviezli si aj Svetový pohár. Tento rok je pre nich mimoriadne plodný a najúspešnejší v tomto športe za posledných 32 rokov. V silnej medzinárodnej konkurencii si naša výprava tanečníkov rôznych vekových kategórií zo Švédska priniesla okrem mnohých finálových umiestnení aj titul majstra a vicemajstra sveta v disco dance disciplínach. Súťaže sa zúčastnilo 1215 súťažiacich zo 16 krajín a 2 kontinentov.

 

V disciplíne disco skupín v detskej vekovej kategórii vybojovali skvelé tanečníčky z Disco Diva´s zlatú medailu. V disciplíne disco duo v tej istej vekovej kategórii si Natálka Fašianková s Nellkou Lukášikovou vybojovali nádherné 2. miesto. V disciplíne disco skupín, skupina juniorskej vekovej kategórie s názvom Flaming stars získala zlatú medailu. V tejto vekovej kategórii si disco skupina s názvom Filip´s group odniesli krásnu striebornú medailu. Zbierku zlatých medailí rozšírili juniori v disco formácii s názvom New ting. V sólo disciplíne freestyle vo vekovej kategórii mladší juniori sa opäť darilo Tamarke Masárovej, ktorá si vytancovala neuveriteľné 1. miesto a stala sa majsterkou sveta v tejto vekovej kategórii. V disciplíne disco sólo chlapcov v staršej juniorskej vekovej kategórii sa Matúš Tropp stal majstrom sveta a Filip Agricola získal úžasnú bronzovú medailu. O ďalšiu medailovú radosť sa postarali v disciplíne dvojíc Matúš Tropp a Alžbeta Hlavňová, ktorí spolu získali zlato a stali sa majstrami sveta. Zahanbiť sa nenechali ani v disciplíne disco sólo v staršej juniorskej vekovej kategórii, kde si Monika Ursínyová obhájila krásne 5. miesto a v mladšej juniorskej vekovej kategórii si Anna Klušáková vybojovala 6. miesto.

 

"Martin opäť vytvoril a zažil nádherný príbeh. Majstrovstvá sveta vo švédskom Katrineholme bol v znamení slovenského tancovania. To, čo naši tanečníci predviedli a dokázali sa určite zapíše do histórie slovenského moderného tanca. Za týmto neskutočným úspechom je v prvom rade mravenčia a dlhodobá práca s mladými talentami už od útleho veku a skvelá práca učiteľov a vedenia Súkromnej základnej umeleckej školy DEEP, trénerov DEEP DC, v prvom rade Ivanke Majerčíkovej. Je za ním aj podpora a zázemie rodičov, ktroí nám svoje deti zverili, podporujú ich v tom, čo ich napĺňa a sú tým najlepším funclubom na svete. Na záver sa chceme poďakovať za podporu aj Nadácii nová šanca a vedeniu mesta Martin," zhrnul predseda športového klubu Miroslav Frolo na záver.


Reklama

príbuzné témy

Reklama