Mesto Martin opäť boduje v celoslovenských rebríčkoch!

Autor: Mesto Martin opäť boduje v celoslovenských rebríčkoch!
Foto: Mesto Martin opäť boduje v celoslovenských rebríčkoch!
Uverejnené: 02. august 2021

Martin (06.10.2022) – Martin je podľa Nadácie Zastavme korupciu druhým najlepším verejným obstarávateľom spomedzi veľkých miest na Slovensku. Po septembrovom ocenení Inštitútom pre dobre spravovanú spoločnosť ide už o druhé významné umiestnenie, ktoré poukazuje na kvalitu vedenia celej samosprávy.

Nadácia Zastavme korupciu v spolupráci s českými odborníkmi pravidelne vyhodnocuje zadávateľov verejných zákaziek, medzi ktorých patria aj samosprávy. Rebríček porovnáva, či samosprávy o zákazky súťažia, či tendre nerušia, ako často sa opakujú rovnaké firmy a či pri verejnom obstarávaní neporušujú zákon.

 

„Hodnotenie Zindex v praxi ukazuje ako samosprávy postupujú pri míňaní peňazí občanov. Nehodnotí sa len, či je postup verejného obstarávania v súlade so zákonom, ale aj snaha dosiahnuť čo najlepšiu hodnotu za peniaze postupmi nad rámec zákona. Mesto Martin opäť dokázalo, že patrí medzi samosprávy s najlepším hospodárením na celom Slovensku. Robíme dobré ekonomické rozhodnutia, staráme sa o záujmy obyvateľov a ozdravujeme tak celé mesto. Ocenenia posledných dní sú dôkazom, že miesto prázdnych slov ponúkame obyvateľom prácu, ktorú je za nami vidieť,“ zhodnotil primátor mesta Martin Ján Danko.

 

Mesto Martin delil od prvého miesta len 2% rozdiel, na prvú Bratislavu. K výbornému úspechu pomohla aj 100% bezchybnosť pri posudzovaní tendrov podľa Úradu pre verejné obstarávanie a 99% kvalita súťažného konania. Pri kritériu koncentrácia dodávateľov získalo mesto Martin až  95% úspešnosti. Mesto zvíťazilo tiež v kategórii najlepšia príprava. Ocenenie prichádza tesne po výbornom výsledku v rebríčku Inštitútu pre dobre spravovanú spoločnosť, kde sa Martin umiestnil na popredných miestach pri riešení občianskych podnetov.


Reklama

príbuzné témy

Reklama