Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Vianočná atmosféra v Martine chýbať nebude!

Autor: Vianočná atmosféra v Martine chýbať nebude!
Foto: Vianočná atmosféra v Martine chýbať nebude!
Uverejnené: 02. august 2021

Mesto Martin pripravuje inštaláciu vianočnej výzdoby mesta aj tento rok. Aj napriek rastúcim cenám energií chce mesto potešiť obyvateľov a hlavne všetky deti rozsvietenými vianočnými postavičkami, anjelmi či hviezdami. Konkrétne prvky budú starostlivo vybrané. Zimné klzisko v centre mesta taktiež nebude chýbať ani tento rok.

Vianočný stromček a výzdobu rozsvieti už tradične primátor mesta s Mikulášom, anjelom a čertom 6. decembra a následne potešia deti sladkosťami. Mikuláš prinesie do centra mesta aj koč s koníkmi a návštevníci sa budú môcť previezť. Ozdoby na stromček pomôžu vyrobiť aj deti z martinských základných škôl. Zapojiť sa však môže každý  zavesením svojej ozdoby na živý stromček v centre. Živým Betlehemom na Divadelnom námestí si pripomenieme tradičný odkaz Vianoc počas troch dní pred Štedrým dňom. Tradičnú atmosféru budú dopĺňať vianočné stánky s medovinou či sviečkami zo včelieho vosku až do konca roka. Počas adventu sa v stánkoch vystriedajú aj martinské organizácie  s charitatívnym punčom. Znejúce koledy z Divadelného námestia nesmú chýbať a vianočný čas sa môže začať! 

 

„Som rád, že Martinčanom aj napriek šetriacim opatreniam nebude chýbať atmosféra Vianoc v centre mesta. Vianočná výzdoba má veľký úspech a patrí k najkrajším na Slovensku. Ohňostroj sa mesto tento rok rozhodlo nerealizovať aj z ekologických dôvodov. Zároveň ide o nákladnú záležitosť a postupne sa v mnohých mestách od toho upúšťa. Martin chce byť v tomto príkladom a poteší to tiež psičkárov a majiteľov zvieratiek. Mnohé končia po Silvestrovskej noci v útulku nehovoriac o strese, ktorý im to spôsobuje. Vedenie mesta rozhodlo vyzvať Martinčanov, aby na oslavy konca roka použili radšej prskavky ako zábavnú pyrotechniku, ktorá je nebezpečnejšia a centrum mesta musí byť následne očistené od odpadov z nej,“ vysvetlil primátor mesta Martin Ján Danko.


Reklama

príbuzné témy

Reklama