Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Prvý ročník výstavy koní v Turanoch sa vydaril

Autor: Prvý ročník výstavy koní v Turanoch sa vydaril
Foto: Prvý ročník výstavy koní v Turanoch sa vydaril
Uverejnené: 11. jún 2013

Spojená škola v Turanoch pripravila 8. júna 2013 prvý ročník výstavy koní. Na podujatí sme mali možnosť vidieť viacerých známych chovateľov a jazdcov z regiónu Turiec, deti potešil aj animačný program či vozenie na koči.

Výstavu zorganizovali učitelia Spojenej školy v Turanoch a ich žiaci z odboru Agropodnikanie chov koní a jazdectvo. "V Turci má chov koní dlhodobú tradíciu, je tu registrovaných viacero chovateľov, ktorí sa zúčastňujú na súťažných podujatiach doma i v zahraničí. V našom regióne sa konajú parkúrové preteky ale výstavy tu chýbali, práve preto by sme radi vytvorili určitú tradíciu. Budúci rok sa ku nám možno pripojí ešte viac vystavovateľov, radi by sme rozšírili aj výstavný priestor, " privítal návštevníkov riaditeľ školy Mgr. Miroslav Klučiarovský, ktorý zároveň vyzdvihol iniciatívu a pomoc sponzorov, ktorých sa v Turanoch a okolí našlo skutočne mnoho.

{gallery}vystava-koni1{/gallery}

Odbor Agropodnikanie chov koní a jazdectvo je na Spojenej škole v Turanoch zriadený už druhý rok. Hlavným cieľom predmetu je naučiť žiakov pohybovať sa v cestovnom ruchu a agropodnikaní, k čomu sa pridáva aj výučba jazdeckých zručností a iné zaujímavé poznatky o koňoch, tie môžu žiaci následne uplatniť aj na vysokoškolskom štúdiu alebo priamo v podnikateľkom prostredí.

Na súťaži sme mali možnosť vidieť kone z celej Európy. Návštevníkom sa v prehľadnom programe predstavili plemená v celkom deviatich kategóriách, spomeňme napríklad Frízske a Andalúzske kone, Pony, Shagya Arabov či Haflingy. Aj vďaka vysokému záujmu verejnosti sa predpokladá, že podujatie bude i budúci rok.

{gallery}vystava-koni2{/gallery}

V kategórii Teplokrvné kone zvíťazila Linda Fraňová s koňom Reyna Wavo

Kompletná výsledková listina: na stiahnutie
 

Autor: Matej Bórik © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama