Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Žihadlá medzi čitateľmi

Autor: Žihadlá medzi čitateľmi
Foto: Žihadlá medzi čitateľmi
Uverejnené: 12. jún 2013

Známa a úspešná autorská dvojica Julo Ondrej & Bruno Horecký nedávno uviedla pre čitateľov už siedmu spoločnú knižku aforizmov. Tentokrát čitateľov a priaznivcov aforizmov prekvapili aforizmami plnými sebareflexie, výziev, humornej satiry i príležitosti načrieť najprv do svojich slabostí a až potom pichať do okolia, v knihe s názvom ZA HRSŤ ŽIHADIEL.

Uvedenie knižky sa konalo 6. júna 2013 v Národnom dome Slovenského komorného divadla v Martine s bohatým kultúrnym programom plným aforizmov, skečov, brilantných slov, hudby a hlavne úžasného publika i hostí. Autori si na pódiu pozvali Kristínku LAPINOVÚ, vynikajúcu slovenskú reprezentantku v duatlone a ženskom ironmanovi a empatickú spisovateľku a autorku knižiek z arabského prostredia, diplomatku a arabistku Emíre KHIDAYER, ktoré s úžasnou dávkou znalosti odkazov a výziev aforizmov pre čitateľov uviedli túto knižku do života liečivým medom. „Aforizmus je ako zrkadlo i žihadlo zároveň pre každého z nás, ktoré pomáha zábavnou formou udržiavať ľudí v bdelosti i koncentrácii pred vnútornými i vonkajšími nebezpečenstvami.

Moderátor František Výrostko, herec, riaditeľ a pedagóg v jednej osobe svojím espritom osviežil a znaturalizoval celý akt uvedenia knižky do života a nielen prítomnosť krstných rodičov a hostí, ale aj atmosféra odkazu SKD a Národného domu do krásneho zážitku plného dojmov a výziev. Krstnými rodičmi knižky sa stali nielen partneri vydavateľa knižky Asociácie lekárnikov Slovenska, ale aj priatelia autorov aforizmov.

V šiestich hlavných kapitolách dávajú čitateľovi slovami a kresbami mnoho možností prežiť pichnutie do častí a končatín ľudského tela a mysle. Autori nezabudli ani na významné osobnosti z oblasti politiky, kultúry, financií, športu a vzdelania, aby „vyjavili“ svoje názory na aforizmy vlastného pohľadu i prínosu pre svoje okolie... Jednu kapitolu s voľným priestorom pre „autožihadlá a sebapichnutia“ nechala autorská dvojica aj svojim čitateľom.

Autori už dlhšiu dobu neúnavne a pravidelne úsmevným spôsobom nenechávajú spať a ani konať ľahostajnosť, zbabelosť, bezmocnosť, zneužívanie moci, aroganciu, nadutosť, narcizmus... Aforizmy tejto kreatívnej dvojice sú plné životných právd, možností, výziev a príležitosti pre prácu na sebe s jasným odkazom pre čitateľov: “naše aforizmy sú ako pravda, na ktorej si každá lož vyláme zuby, náš humor je nebezpečný, ale len pre tých, ktorým záleží viacej na vlastnom egu a arogancii na úkor empatie, ľudskosti...

 

Autor: Ing. Zuzana Rišianová, Asociácia lekárnikov Slovenska © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama