Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Posolstvo piesní Slovensku a svetu v Krpeľanoch

Autor: Posolstvo piesní Slovensku a svetu v Krpeľanoch
Foto: Posolstvo piesní Slovensku a svetu v Krpeľanoch
Uverejnené: 19. júl 2013

V sobotu 20. júla 2013 sa na viac ako päťdesiatich kopcoch, vyvýšeninách, hradoch a výnimočných miestach  Slovenska uskutoční kultúrne podujatie venované 1150. výročiu príchodu vierozvestcov Cyrila a Metoda na Veľkú Moravu pod názvom Posolstvo piesní Slovensku a svetu. Ide o podujatie, v ktorom ľudia rôzneho vierovyznania, veku a spoločenského postavenia v jeden čas a na mnohých miestach Slovenska a sveta spoločným spievaním rovnakých piesní vyjadria symbolickú vďaku za dielo, ktoré pre náš národ Cyril a Metod vytvorili.

Medzi vybraté centrá spievania patrí aj náš vrch Pohanovo, v ktorého lokalite sa podľa historikov nachádzal už v dobe rímskej hrádok  a od 2. polovice 10.storočia sa na ňom nachádzalo sídlisko slovanského osídlenia. Tento program pod záštitou OcÚ v Krpeľanoch budú v našej obci prezentovať spoločne členovia FSk Tiešňavan a spevokolu z nášho evanjelického cirkevného zboru s hudobným doprovodom ĽH Drienča. V programe budú znieť piesne rôzneho pôvodu a to: duchovné, chrámové, autorské, ľudové i ľudové -znárodnelé, ktoré pre všetky centrá spievania vybral a do presne stanoveného poradia zostavil autor tohto projektu Ing. Viliam Gruska.

Zraz na toto podujatie bude v sobotu 20. júla od 10-ej hodiny a jeho začiatok je stanovený na poludnie o 12.-ej hodine. Pozývame preto všetkých našich občanov, ktorí radi spievajú a dokážu vyjsť vlastnými silami a na vlastnú zodpovednosť na vrch Pohanovo, aby svojou účasťou osobne prispeli k oslavám spomínaného výročia aj na pôde našej obce. Organizátori a účinkujúci Vás všetkých radi uvítajú, aby sa tak atmosféra spoločného spievania v otvorenej krajine dokázala pretaviť do čo najväčšej duchovnej sily, ktorá upevní  patriotizmus a spolupatričnosť  občanov našej obce a našej krajiny.

 

Autor: Obec Krpeľany © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama