Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Koncert mladého vína na Bystričke.

Autor: Koncert mladého vína na Bystričke.
Foto: Koncert mladého vína na Bystričke.
Uverejnené: 19. november 2012

V piatok sa v hoteli Bystrička konalo stretnutie milovníkov mladého slovenského vína a hudby. Podujatie sa nieslo vo výbornej atmosfére. Zišlo sa spolu 55 hostí. Počas štyroch hodín bolo predstavených päť rôznych druhov mladých vín s možnosťou ochutnávky.

Celé podujatie sa nieslo v symbolike harmónie medzi telom a duchom. Hudobný program tvoril pán Mgr. Martin Olšiak, člen BRILANT ORCHESTRA Milana Olšiaka. Toto zoskupenie z Banskej Bystrice reprezentuje Slovenskú republiku na mnohých akciách doma aj v zahraničí. Po hudobnej stránke sa zameriava predovšetkým na koncertný repertoár, ktorý je zostavený z klenotov svetovej hudobnej tvorby, ale i prekrásnych úprav medzinárodného folklóru s nezameniteľnou interpretáciou. V hoteli Bystrička sme mali možnosť vypočuť si napríklad skladby ako: Humoreska (A.Dvořák), Čardáš (V.Monti), Yesterday (The Beatles), ale aj melódiu z Krstného otca, Love story či My fair lady.

 Koncert mladého vína na Bystričke.

Jednotlivé bloky skladieb delilo predstavenie slovenských vín, ktoré prezentoval Andrej Gubány, organizátor Festivalu dobrého vína v Martine. Mladé vína (ročník 2012), ktoré sme mali možnosť ochutnať, rástli len pred niekoľkými mesiacmi vo vinohradoch. Všetky z nich boli produkty domácich poľnohospodárov. Prvou vzorkou na prípitok bolo víno Veltlínske červené skoré pochádzajúce z Malokarpatskej vinárenskej oblasti. Počas večera boli následne odprezentované vína Müller-Thurgau, Svätovavrinecké, Frankovka Modrá a Modrý Portugal.

Koncert mladého vína na Bystričke.

Počas prestávok si mohli hostia pochutnať na syrových špecialitách z PD Klačianska Magura a PD Necpaly - Žabokreky alebo domácom slanom pečive a pripravenom večernom menu. Podujatie malo veľký úspech a podľa manažérky hotela sa môžeme tešiť na ďalšie koncerty mladého vína aj v budúcnosti. Program bol doplnený aj o prehliadku obrazov anglickej umelkyne Charlotte Victoria Eva.

Koncert mladého vína na Bystričke.


Reklama

príbuzné témy

Reklama