Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Na Martinské hole vedie nový turistický chodník „Ferraty HZS“

Autor: Na Martinské hole vedie nový turistický chodník „Ferraty HZS“
Foto: Na Martinské hole vedie nový turistický chodník „Ferraty HZS“
Uverejnené: 09. september 2013

Martin 7. septembra (TASR) - Nový turistický chodník „Ferraty HZS“ na Martinské hole otvorili v sobotu 07. septembra 2013 členovia Horskej záchrannej služby (HZS) a Skialp klubu Kriváň. Podľa predsedu Skialp klubu Kriváň Petra Kračmera je chodník, ktorý vybudovali vďaka pomoci sponzorov, kolegov a kamarátov, z veľkej časti zabezpečený technickými pomôckami - stúpačkami, rebríkmi a oceľovými lanami. „Preto pre menej skúsených turistov a deti odporúčame ferratový výstroj - sedací úväz, prilbu, ferratový set a rukavice,“ povedal Kračmer.

Kračmer doplnil, že momentálne je vybudovaná vrchná časť chodníka. „Dobrovoľníci, ktorí odpracovali 1100 brigádnických hodín, v tomto roku prečistili trasy, vybudovali oddychové miesta, mostíky a osadili technické pomôcky - stúpačky, rebríky a oceľové lano. Pripravené sú 3 oddychové zóny, lavičky a stôl, potok je niekoľkokrát premostený. Osadili sme 410 metrov oceľového lana, cez 80 stúpačiek, navŕtali viac ako 160 kotviacich bodov a 1 rebrík,“ uviedol predseda Skialp klubu Kriváň.

V budúcom roku by podľa neho chceli prečistiť spodnú časť chodníka, aby mal vlastnú a logickú líniu. „Zároveň by sme ho chceli v spolupráci s KST Turiec vyznačiť podľa súčasnej STN. Po dokončení by mal viesť od konečnej zastávky MHD Stráne na Martinské hole. Celková dĺžka bude 5 kilometrov (km) s prevýšením 800 m,“ uzatvoril Kračmer.

Mapka chodníka - Ferrata HZS

Autor: TASR, foto Martinské hole © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama