Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Modré autobusy SAD Žilina budú na cestách žilinského kraja ďalších 10 rokov

Autor: Modré autobusy SAD Žilina budú na cestách žilinského kraja ďalších 10 rokov
Foto: Modré autobusy SAD Žilina budú na cestách žilinského kraja ďalších 10 rokov
Uverejnené: 06. október 2022

Slovenská autobusová doprava Žilina (SAD Žilina, a. s.) a Žilinský samosprávny kraj podpísali 29.9.2022 novú Zmluvu o službách vo verejnom záujme. Budeme aj naďalej prevádzkovať prímestskú autobusovú dopravu v regiónoch Kysuce, Horné Považie a Turiec nasledujúcich 10 rokov.

Sme hrdí na to, že môžeme nadviazať na viac ako 70 ročnú históriu a naďalej napĺňať potreby našich cestujúcich a zároveň podmienky objednávateľa služieb vo verejnom záujme na území Žilinského samosprávneho kraja. Predložili sme ponuky, ktoré potvrdili našu konkurencieschopnosť a boli vyhodnotené, ako najlepšie  spĺňajúce všetky stanovené kritéria. Teší ma, že ponúkame istotu práce a stabilitu príjmu pre viac ako 440 rodín našich zamestnancov,“ povedal po podpise zmlúv predseda predstavenstva a generálny riaditeľ SAD Žilina Peter Pobeha.

 

Zmluvy obsahujú náročné kvalitatívne podmienky definované v Technicko – prevádzkových štandardoch

 

Priemerný vek viac ako 230 vozidiel k prvému dňu platnosti zmluvy nesmie presiahnuť 6 rokov,  aj všetky nové  autobusy musia byť klimatizované, vybavené najnovším odbavovacím systémom s možnosťou využitia zónovej tarify IDS. Technická a informačná úroveň aj nových vozidiel, ktoré budeme zabezpečovať, bude znova len vyššia, ako doteraz.

 

Priamo v zmluve je zakotvená aj povinnosť, vybavenia nových autobusov zásuvkami pre dobíjanie mobilných telefónov, meranie teplotných štandardov vo vozidlách, ktoré sa automaticky odosiela dispečingu, cez mobilnú aplikáciu budú môcť nevidomí a slabozrakí dostávať informácie o konkrétnom vozidle a jeho trase ešte pred nástupom. Podmienkou je aj zabezpečenie nízkopodlažných autobusov v objeme minimálne 15 percent, ktorú už aj dnes spĺňame,“ uviedol riaditeľ odboru technicko-prevádzkového Ľubomír Taška.

 

Nové zmluvy budú platné od 1.1.2024 a budú platiť nasledujúcich 10 rokov.


Reklama

príbuzné témy

Reklama