Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Finančný dar pre Internú kliniku gastroenterologickú

Autor: Finančný dar pre Internú kliniku gastroenterologickú
Foto: Finančný dar pre Internú kliniku gastroenterologickú
Uverejnené: 20. október 2022

Oddelenie gastroenterologickej diagnostiky Internej kliniky gastroenterologickej Univerzitnej nemocnice Martin získalo od Nadácie COOP Jednota finančný dar vo výške 8-tisíc eur. Peniaze budú použité ako príspevok na nákup špeciálneho sušiaceho a skladovacieho kabinetu dezinfikovaných endoskopov, ktoré zdravotníci využívajú pri diagnostike vnútorných ochorení.

Vedúci lekár oddelenia gastroenterologickej diagnostiky MUDr. Michal Demeter, PhD. si symbolický šek prevzal z rúk predsedu COOP Jednoty Slovensko a správnej rady Nadácie COOP Jednota Jána Bilinského a predsedu COOP Jednoty Martin Jána Kozu. „Finančné prostriedky od sponzora budú použité na zakúpenie sušiaceho kabinetu na endoskopické prístroje, ktorý zabezpečí adekvátne skladovanie dezinfikovaných prístrojov tak, aby sa mohli vždy bezpečne použiť pre nových pacientov. Zlepší sa tak kvalita a hygienické štandardy poskytovanej zdravotnej starostlivosti na našom pracovisku,“ informoval počas odovzdania daru primár Michal Demeter.

 

Ako ďalej uviedol, v moderných zdravotných zariadeniach je takýto špeciálny sušiaci kabinet bežnou súčasťou vybavenia pracoviska

 

 

Kabinet zabezpečí post-procesingovú starostlivosť o prístroje, ktoré sa štandardne „prefukujú“ sterilným vzduchom a sušia sa z dôvodu, aby sa v ich kanáloch nevytvoril biofilm, ktorý je vysokorizikový z hľadiska prenosu nozokomiálnych infekcii,“ dopnil MUDr. Michal Demeter. Celková cena kabinetu je takmer 28-tisíc eur. „Teší nás, že prostredníctvom Nadácie COOP Jednota môžeme podporiť práve našu Univerzitnú nemocnicu v Martine. Korene súčasnej nemocnice sa začali písať koncom 19. storočia.  Počas celej histórie rozvoja zdravotníctva je v nej cítiť sociálny podtext, ktorý je vnímaný aj ako jedna z priorít spotrebného družstevníctva. Preto je len prirodzené, že naše aktivity smerujú aj do tejto oblasti,“ hovorí Ján Koza, predseda COOP Jednoty Martin.  


Reklama

príbuzné témy

Reklama