Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Turčianky oslavujú 60 rokov!

Autor: Mesto Martin
Foto: Mesto Martin
Uverejnené: 25. apríl 2023

Martin (25.04.2023) – Turčianska olympiáda nádejných športových talentov, Turčianske hry mládeže, oslavuje významné výročie. Príďte podporiť svoje deti, ich priateľov, či bývalú školu a vychutnať si ich športové výkony.

Štvrtý májový týždeň bude v Martine patriť športu. Od pondelka do piatku si budú medzi sebou merať sily najlepší športovci z turčianskych základných škôl. Žiaci budú súťažiť vo futbale, plávaní, atletike, basketbale, hádzanej, volejbale a florbale už po jubilejný 60. krát.

Turčianky sú martinskou obdobou športovej olympiády žiakov a ja som nesmierne rád, že vďaka ich kvalite a popularite oslavujú už 60. ročník. Dovoľte, aby som poďakoval generáciám riaditeľov turčianskych základných škôl, učiteľom telesnej výchovy a športu, predstaviteľom martinských športových inštitúcií a v neposlednom rade aj vedúcim odborov zodpovedných za šport na Mestskom úrade v Martine, bez ktorých by Turčianske hry mládeže nebolo možné organizovať. Turčianky sa stali súčasťou novodobej histórie nášho mesta a verím, že ňou ostanú ešte aspoň 60 ďalších rokov,“ povedal primátor mesta Martin Ján Danko.

Jubilejný ročník martinskej športovej olympiády žiakov navštívia aj delegácie z martinských partnerských miest. Žiaci z Česka, Srbska a Nemecka sa pripoja na atletické disciplíny, čím sa postarajú o medzinárodný rozmer hier. Všetkých súčasné martinské nádejné talenty v rozličných športových oblastiach si budete môcť pozrieť v pondelok 22. mája o 9:00 hod. na Divadelnom námestí.


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Meteoradar

INSTAGRAM

príbuzné témy

Reklama