Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Účastníci Behu Nadácie Kia zažijú inklúziu vlastnými zmyslami

Autor: Nadácia KIA
Foto: Nadácia KIA
Uverejnené: 02. máj 2023

V sobotu 13. mája o 10:00 hod. odštartuje na Vodnom diele v Žiline podujatie Nadácie Kia Slovakia s názvom „Inklúzia v pohybe“.

Nadácia Kia Slovakia pokračuje v podpore športovcov so zdravotným alebo intelektuálnym znevýhodnením aj tento rok. Okrem grantov, ktoré boli prerozdelené medzi športové organizácie zamerané na túto cieľovú skupinu, pripravila Nadácia Kia Slovakia po úspešnom minuloročnom podujatí športové dopoludnie, prostredníctvom ktorého pomôže občianskemu združeniu Špeciálne olympiády Slovensko.

Pre účastníkov je pripravená trať s dĺžkou 8 km, ale aj kratšia trať dlhá 1 km. V dvojhodinovom časovom limite môžu registrovaní účastníci trať odbehnúť, ale aj odkráčať. Účasť na podujatí je bezplatná. Okrem behu sú pripravené rôzne sprievodné aktivity. Prítomní si budú môcť vyskúšať lukostreľbu, handbike aj aplikovaný stolný tenis, ktorí hrávajú slabozrakí športovci. Počas čakania na bežiacich rodičov budú môcť deti a mládež naplno využiť pumptrack. O zábavu sa postará kúzelník a spoločný zážitok si budú môcť hostia zvečniť vo fotokútiku.

V súťaži „Staň sa aj ty #inkluhrdinom“ si deti i dospelí budú môcť vyskúšať situácie, ktorými sa im priblíži život s rôznym druhom znevýhodnenia. Svoju činnosť a pomoc osobám so znevýhodnením budú prezentovať organizácie Platforma rodín detí so zdravotným znevýhodnením, Krajské centrum nepočujúcich ANEPS Žilina, Mestský športový klub nevidiacich a slabozrakých športovcov Žilina, Občianske združenie Arcus, Spoločnosť na pomoc osobám s autizmom Kysuce a mnoho ďalších.

 „Sme radi, že sa pri tejto príležitosti môžeme stretnúť s množstvom ľudí, ktorých  odhodlanie a vytrvalosť sú pre nás obrovskou inšpiráciou. Veríme, že športové dopoludnie sa bude opäť niesť v duchu tolerancie, inklúzie a vzájomnej pomoci“, dodal správca Nadácie Kia Slovakia.


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Meteoradar

INSTAGRAM

príbuzné témy

Reklama