Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Jarná očista mesta Martin prilákala desiatky ľudí

Autor: Mesto Martin
Foto: Mesto Martin
Uverejnené: 13. máj 2023

Martin (10.05.2023) – Vďaka iniciatíve mesta sa v piatok 21. a v sobotu 22. apríla v uliciach mesta stretli desiatky detí a žiakov z martinských škôl a dobrovoľníkov, aby spolu prispeli ku krajšiemu a lepšiemu Martinu.

 Mesto Martin každoročne organizuje veľkú jarnú očistu, v rámci ktorej aktívni obyvatelia mesta vyčistia obľúbené verejné priestory v meste od odpadkov a posledných stôp zimnej údržby. V roku 2023 sa jarná očista spojila aj s očistou základných a stredných škôl v Martine.

Aj keď sme veľkú jarnú očistu mesta organizovali už piatykrát, úprimne som nečakal až taký veľký záujem zo strany detí a dobrovoľníkov. Je to pre nás všetkých dôležitým signálom, že Martinčanom na svojom okolí záleží a neváhajú priložiť ruku k dielu, ktoré má zmysel. Práve preto im patrí naše obrovské ďakujem. V aktivitách na zlepšenie kvality životného prostredia rozhodne budeme pokračovať,“ zhodnotil primátor mesta Martin Ján Danko.

Výsledkom veľkej jarnej očisty mesta je okrem krajšieho a lepšieho mesta, 10 zapojených materských škôl, 13 základných škôl a dve stredné školy, ktoré počas piatku nazbierali viac ako 362 vriec odpadu. V sobotu upratovali obľúbené oddychové zóny poslanci z jednotlivých výborov mestských častí a dobrovoľníci.

Viac ako 220 Martinčanov celkovo nazbieralo až 103 vriec odpadu, ktorý poputoval na skládku. V mestskej časti Priekopa sa do očisty zapojil aj urbár, ktorému sa podarilo zaplniť odpadkami celý veľkokapacitný kontajner. Očista mesta bude vďaka aktivite poslancov a dobrovoľníkov pokračovať na vybraných miestach aj počas roka.


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Meteoradar

INSTAGRAM

Reklama