Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Užite si leto na Martinských holiach

Autor: Winter Park Martinky
Foto: Fatra Ski
Uverejnené: 31. máj 2023

Počas leta vás na Martinských holiach čaká viacero podujatí pre rodiny s deťmi, športové aktivity, súťaže a v reštaurácii Nová Ponorka vás okrem občerstvenia poteší aj obchod so suvenírmi.

Martinské hole majú všetko, čo potrebujete pre aktívny oddych - nachádzajú sa tu desiatky turistických chodníkov, cyklotrasy aj Ferrata HZS, ktorá je otvorená od 1. júna do 15. septembra.

Požičovňa ferratových setov

Ferrata HZS v Lúčanskej Malej Fatre prechádzajúca kaňonom Pivovarského potoka, je jednosmerná a v istom bode sa vetví na ľahší (B) a náročnejší (C) variant výstupu. Oba varianty sa na konci trasy opäť spoja. Ferrata predstavuje strmé skaly, vodopády, z ktorých najvyšší meria až 30 metrov, ale i oddychové miesta, na ktorých má návštevník pri krásnych výhľadoch možnosť opäť nabrať stratené sily. Na pohyb na ferrate odporúča HZS použiť adekvátnu ferratovú výstroj, prilbu, sedací úväz, tlmič pádov (tzv. ferratový set), ktorý si môžete rezervovať v našom elektronickom obchode.

Horské kolobežky

Po zážitku na ferrate alebo oddychu na Martinských holiach sa späť k parkovisku v mestskej časti Martin – Stráne (pri konečnej zastávke MHD) dostanete zjazdom dlhým 7,3 km s prevýšením 730 m na terénnych kolobežkách KOSTKA MONSTER MAX alebo KOSTKA MONSTER RAPTOR, ku ktorým dostanete pred jazdou inštruktáž od vyškoleného personálu. Kolobežky si môžete objednať vopred jednoducho na eshope. Okrem terénnej kolobežky vám požičiame aj ochrannú prilbu. Počas zjazdu po detailne vyznačenej trase, ktorá vedie lesnými cestami, nájdete niekoľko zaujímavých bodov s výhľadom na malebnú Turčiansku kotlinu a mesto Martin.

Sprievodca Ferrattou HZS

Prekonávať sa môžete nielen v práci, ale aj pri zdolávaní Ferraty HZS na Martinských holiach. Spoznajte tento krásny turistický chodník pod dozorom profesionála, ktorým je licencovaný medzinárodný horský sprievodca UIMLA. Rezervujte si sprievodcu na prechod ferraty, radi vám k tomu zapožičiame aj kompletnú ferratovú výstroj, ktorú si môžete objednať prostredníctvom nášho elektronického obchodu.

Letný program na Martinských holiach


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Meteoradar

INSTAGRAM