Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Dogtrekking Fatranský Vĺčko navštívili súťažiaci z celého Slovenska a Čiech

Autor: Fatranský Vĺčko
Foto: Fatranský Vĺčko
Uverejnené: 13. jún 2023

Priaznivci behu a turistiky so psom sa poslednú májovú sobotu už po štvrtý krát stretli v Jasenskej doline na podujatí Dogtrekking Fatranský Vĺčko.

Dogtrekking je vytrvalostný kynologický šport, kde človek a pes majú za úlohu prejsť vopred určenú trasu v časovom limite. Človek pri dogtrekkingu používa špeciálny sedák a vodítko s amortizérom a pes má oblečený postroj na ťahanie.

Dogtrekkingu sa zúčastnilo 139 dvoj a štvornohých dvojíc, ktorí si mohli vybrať z dvoch trás. Dlhšia a technicky náročnejšia trasa MID merala 37 km s prevýšením 1900 metrov a účastníkov previedla z Jasenskej doliny, cez vrchy Lysec, Malý Lysec a Jarabiná až na Mažiarky a potom Sklabinskou dolinou, Sklabiňu a Záborie späť do Jasenskej doliny. Kratšia trasa SHORT merala 12 km a mala prevýšenie 500 metrov.

Na trase MID zvíťazil domáci pretekár Július Lamoš s časom 4 hodiny 48 minút a 6,4 sekúnd a medzi ženami zvíťazila Simona Machalová s časom 5 hodín 16 minút a 43,3 sekúnd. Kratšiu trasu vyhral aktuálny majster sveta v psích záprahoch (disciplína skijorinoring a pulka) a tiež víťaz Bielej stopy Ján Mikuš s časom 54 minút a 34,7 sekúnd a medzi ženami bola najrýchlejšia Dominika Valková s časom 1 hodina 10 minút a 51,2 sekúnd.  

Súťažiaci z celého Slovenska a Čiech opäť ocenili krásne prostredie Veľkej Fatry a Turca, príjemné zázemie v Jasenskej doline, ako aj profesionálnu organizáciu dogtrekkingu.


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Reklama

Meteoradar

INSTAGRAM