Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

V doprave chýbajú ľudia, ministerstvo ich hľadá aj medzi školákmi

Autor: Ministerstvo dopravy SR
Foto: Ministerstvo dopravy SR
Uverejnené: 06. september 2023

BRATISLAVA 6. september – Ministerstvo dopravy proaktívne rieši dlhodobý nedostatok odborníkov na rôznych pozíciách v sektore dopravy. Nových potenciálnych zamestnancov pre túto oblasť bude preto opäť hľadať aj medzi študentmi a žiakmi základných a stredných škôl. Podujatie Študuj dopravu sa uskutoční vo štvrtok 7. septembra vo Vrútkach.

Kam po skončení základnej školy – Študuj dopravu bude na parkovisku pri železničnej stanici od 9:00 do 13:00.  Vstup na podujatie je bezplatný. „Napriek tomu, že štúdium na škole so zameraním na dopravu má potenciál a absolventi nemajú problém nájsť uplatnenie ma prekvapuje, že trápi tento sektor nedostatok odborníkov. Spomenúť môžem chýbajúcich rušňovodičov, ale aj ďalších pracovníkov na železnici či v letectve. Aj vďaka tomuto podujatiu chceme ukázať, že doprava ponúka možnosť kariérneho rastu a oplatí sa ju študovať,“ vyzdvihol minister dopravy SR Pavol Lančarič.

Návštevníkom podujatia vystavovatelia predstavia študijné odbory z oblasti dopravy, ktoré môžu študovať na rezortných stredných odborných školách, prípadne vysokých školách. Žiaci a študenti dostanú kariérové poradenstvo s odporúčaním ďalšieho študijného smerovania a výberu povolania.

Súčasťou programu bude aj riadenie rušňa prostredníctvom vlakového trenažéra či prehliadka priestorov autobusu, kamióna alebo rušňa. Záujemcovia si budú môcť vyskúšať dopravné simulátory vrátane simulátora nárazu vozidla, ale aj nácvik poskytovania prvej pomoci.

 


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Reklama

Meteoradar

INSTAGRAM

príbuzné témy

Reklama