Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Tretí ročník Dňa obce Príbovce bol opäť úspešný

Autor: Ľubomír Žila
Foto: Ľubomír Žila
Uverejnené: 20. september 2023

Obec Príbovce a nadšení spolupracovníci dokázali pod bocianím hniezdom pred hasičskou zbrojnicou opäť vytvoriť z bežného dňa - nevšedný deň plný zážitkov.

V piatok 15.9.2023 sa už od ranných hodín presúvalo k hasičskej zbrojnici množstvo návštevníkov z obce, ale aj širokého okolia užívajúcich si atmosféru pohody sviatočného dňa. Na návštevníkov „Dňa obce Príbovce“ okrem tradičného malého jarmoku, stánkov s občerstvením a dobrým guľášom, ktorého sa navarilo až päť kotlíkov, čakali aj atrakcie pre najmenších ako nafukovací hrad, maľovanie na tvár a cukrová vata.

Deň obce nabitý pestrým programom oživil Veterán klub Turčianske Teplice svojim už 10.ročníkom spanilej jazdy veteránov „Stredom Európy“ so zastavením v Príbovciach. Bol to hlavný dopoludňajší trhák. Počas zastavenia v Príbovciach boli vystavené vozidlá z dávnych čias a mohli tak potešiť oko nejedného návštevníka.

Novinkou tretieho ročníka „Dňa obce“ boli hasičské súťaž zorganizované Obcou Príbovce, Dobrovoľným hasičským zborom Príbovce v spolupráci s Územnou organizáciou DPO SR Martin v hasičskom športe .

Súťaž Malých hasičov do 8 rokov – prípravka, dievčatá

  • Zúčastnilo sa 6 súťažných družstiev. 1.miesto DHZ Príbovce, 2.miesto DHZ Dražkovce II, 3.miesto DHZ Dražkovce III.

Súťaž Malých hasičov do 8 rokov – prípravka, chlapci

  • Zúčastnilo sa 8 súťažných družstiev. 1.miesto DHZ Necpaly, 2.miesto DHZ Žabokreky I., 3.miesto DHZ Dražkovce III.

Súťaž Mladých hasičov – dievčatá vodný útok

  • Zúčastnili sa 3 súťažné družstvá. 1.miesto DHZ Ďanová, 2.miesto DHZ Príbovce, 3.miesto DHZ Žabokreky.

Novou tradíciou „Dňa obce Príbovce“ je nová hasičská súťaž „O pohár starostky obce Príbovce v požiarnom útoku - Príbovská osmička“. Zúčastnili sa 4 súťažné družstvá. 1.miesto DHZ Rakovo II., 2.miesto DHZ Príbovce, 3.miesto DHZ Rakovo I.

Hasiči podali  opäť skvelý výkon a v hasičských súťažiach – gratulujeme a ďakujem za vzornú reprezentáciu. V hasičskej zbrojnici si mohli návštevníci zas prezrieť zbierku šijacích strojov zo zbierky Milana Bročku.

Smäd po kultúre uhasilo detské divadelné predstavenie s veselými pesničkami na motívy knihy Márie Ďuričkove - rozprávka o Guľkovi Bambuľkovi v podaní potulného divadla NAtraKY. Večer zas Fujaristi z Turca a pozdvihli náladu nejednému návštevníkovi. Následne sa o zábavu už postarala hudobná skupina ALEX, ktorá spustila Šláger parádu a Tanečná zábava.


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Meteoradar

INSTAGRAM

príbuzné témy

Reklama