Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Budúci ekonóm svojim tanečným talentom dobyl svetové súťaže

Autor: Ing. Sabina Petrovičová
Foto: Archív SZUŠ DEEP
Uverejnené: 20. október 2023

Šestnásťročný Matúš Tropp je nesmierne talentovaný tanečník z martinského Deep Dance Clubu a zároveň žiak SZUŠ Deep Martin. Tancu sa venuje od svojich 8 rokov. Aktuálne je študentom Obchodnej Akadémie v Martine.

Matúš pochádza z Martina a s tancom začal ako 8 ročný, kedy sa prišiel pozrieť do „Deepu“ na tréning svojej sestry. Vtedy začal trénovať a paradoxne, jeho sestra s tréningom skončila. Matúš začal intenzívne pracovať, tvrdo trénovať a postupne sa pripravovať na tanečné súťaže, nikdy sa nezľakol obrovskej konkurencie a vždy išiel cieľavedome ďalej.

Za svoju športovú kariéru stihol absolvovať neskutočne veľa súťaží, z ktorých si odniesol cenné skúsenosti a hneď niekoľko titulov. V roku 2017 sa Matúšovi začala šnúra jeho úspechov, kedy sa v detskom disco sóle stal Majstrom Slovenska. V tom istom roku obhájil titul II Vicemajstra Európy v Bielorusku.

V roku 2018 sa v českom Chomutove stal Majstrom Európy a vtedy si vo švédskom Orebre vytancoval titul Majstra sveta. V roku 2019 sa v Taliansku stal II. Vicemajstrom sveta a taktiež v českom Chomutove Majstrom sveta v juniorskej kategórii sólo chlapcov. Roky 2020 a 2021 boli súťaže prerušené v dôsledku pandémie.

Rok 2022 sa pre Matúša, ako aj celý klub zapíše do histórie zlatým písmom

Z Majstrovstiev sveta zo švédskeho Katrineholm si Matúš spoločne so svojimi nadanými kolegami z Deep Dance Clubu odniesli domov až šesť titulov majstra sveta. V spomínanom roku Matúš obhájil titul Majstra sveta a Európy v chlapčenských sólových kategóriách, majstrami sveta sa taktiež stali spoločne s Alžbetkou Hlavňovou a aj v spoločnej choreografii v skupine Pink United s kolegami z Deep Dance Clubu.

Za spomínaný rok vedenie mesta na čele s primátorom Jánom Dankom odovzdalo Matúškovi ocenenie v kategórii „športový talent roka“ za jeho výnimočné výsledky dosiahnuté v disco tancoch a úspešnú reprezentáciu mesta Martin doma i v zahraničí.

Talentovaný Matúš spoločne so svojou tanečnou partnerkou Alžbetkou Hlavňovou taktiež žnú obrovské úspechy. V júni 2023 na svetovom šampionáte v českom Chomutove spoločne skončili na stupienku víťazov, ako aj v kategórii sóla a stali sa už po niekoľký krát Majstrami sveta. Vtedy si aj juniorská disco skupina Pink United, ktorého Matúš a Alžbetka sú súčasťou, vybojovala zlaté medaily.

 „Tvrdo trénujem. Keď nastúpim na tanečnú plochu, tak už viem, že všetko je v mojich rukách a cítim sa super. S mojou tvrdou prácou mi pomáha moja úžasná trénerka Ivanka Majerčíková, ktorej som nesmierne vďačný za všetky moje úspechy. Samozrejme ďakujem mojej rodine, ktorá ma neustále podporuje a aj podporila v najťažších chvíľach. Mám okolo seba úžasných ľudí v mojej „Deep rodinke“, ale aj v škole a to mi nesmierne pomáha ísť ďalej a nebáť sa. Mám rád mesto Martin, toto mesto mi dalo veľmi veľa, ako som už spomínal, mal som šťastie na trénerov a ľudí okolo seba. “ Uviedol s úsmevom tanečník Matúš Tropp.

Na záver nám ešte povedal, čo všetko majstrov sveta v tomto roku ešte čaká. „V závere tohto roka nás čaká menší oddych od tanečného štýlu disco dance, pretože spolu s ďalšími tanečnými kolegami z Deep Dance Clubu sa pripravujú na ďalšie majstrovstvá sveta, ktoré budú v Kielce (tanečný štýl hip hop) a v novembri nás čaká v Slovinsku svetový pohár v hip hope a majstrovstvá sveta v street show. Držte nám všetkým palce.


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Meteoradar

INSTAGRAM

príbuzné témy

Reklama