Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Mikuláš a Vianočná atmosféra v Rakove

Autor: Ľubomír Žila
Foto: Ľubomír Žila, Peter Krško, obec Rakovo
Uverejnené: 09. december 2023

Nie je tomu tak dávno, keď Turčianska obec získala titul v súťaže Dedina roka 2023, dedina ako maľovaná „Za dlhodobé udržiavanie harmonického obrazu dediny pri obnove budov, verejných priestranstiev a pri tvorbe prvkov drobnej architektúry.“

V prvú adventnú nedeľu, teda 3.12.2023 táto dedinka už žila „Vianočnou atmosférou“. O 15.00 hod. Štefan Barilla, správca rímskokatolíckej farnosti Valča, do ktorej obec Rakovo patrí, posvätil adventný veniec v obci umiestnený pri železničnej stanici. Patrik Antal, starosta obce rozsvietil na adventnom venci prvú adventnú sviečku.

Po zotmení sa obec vianočne rozsvietila vianočnou výzdobou rozmiestnenou po obci a rozsvietil sa  aj vianočný stromček pred obecným úradom. Rakovské deti čakali na Mikuláša a ten prišiel do kultúrneho domu aj so svojim sprievod, anjelikom, čertom a pomocníkmi, ktorý im rozdali mikulášské balíčky plné dobrôt. Potom sa deti mohli zabaviť počas tvorivých dielní, tancom ale aj spevom. Pre dospelých bol prichystaný punč... proste vianočná atmosféra!

 


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Reklama

Meteoradar

INSTAGRAM

príbuzné témy

Reklama