Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Príbovské Vianoce pri adventnom venci

Autor: Ľubomír Žila
Foto: Ľubomír Žila
Uverejnené: 22. december 2023

V tradičnom kolobehu kultúrnych podujatí organizovaných v obci Príbovce už tradične patrí literárno-hudobné pásmo Príbovské Vianoce organizované v obci už od roku 2006. Organizátormi tohto kultúrno-ekumenického stretnutia v Príbovciach sú tradične Občianske združenie Nádej človeka a spoluorganizátormi sú Rímskokatolícka cirkev - farnosť Valča, CZ ECAV Príbovce a obec Príbovce.

Ľudia rôzneho náboženstva sa stretávajú pod jednou strechou - strechou evanjelického alebo rímskokatolíckeho kostola. Tento rok bol netradičný, hostiteľom podujatia bola obec Príbovce. V stredu 20. decembra 2023 sa o 17.00 hod. ľudia začali schádzať pri adventnom venci v centre obce. Odtiaľ prešli neskôr k požiarnej zbrojnici. V úvode programu privítala prítomných Viktória Fľaková, starostka obce Príbovce. Odznel príhovor Milana Tarabu a Mareka Szabóa, evanjelického farára.

Atmosféru adventu navodila ľudová hudba Dulickí pastieri (gajdy, husle a harmonika). Zazneli vianočné piesne a koledy v podaní ľudovej hudby ako aj prítomných. Mohli sme sa tak chvíľu pozastaviť a stráviť príjemné popoludnie.

Zároveň spoločne privítali v obci Príbovce posolstvo Betlehemského svetla, symbol nádeje a pokoja. Betlehemské svetlo, ktoré do obce priniesli skauti zo Slovenského skautingu, presnejšie 37. zbor Fatran Martin, má ľuďom, ktorí si odniesli  Betlehemské svetlom do svojich domovov  pripomínať hodnoty, ktoré tento malý skromný plamienok symbolizuje – pokoj, nádej, lásku a v aktuálnych časoch s prízvukom na mier. Aj týmto spôsobom chcú rozžiariť sviatočné dni nádejou a pokojom, ktoré symbolizuje práve Betlehemské svetlo.

Nechýbalo ani občerstvenie. Na záver starostka obce poďakovala prítomným za účasť na tomto podujatí.  Závere zaznela  pieseň „Tichá noc“.


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Meteoradar

INSTAGRAM

príbuzné témy

Reklama