Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Vitajte v Ovčíne - prvej lezeckej stene v Turci

Autor: OVČÍN
Foto: OVČÍN
Uverejnené: 07. marec 2024

Počas víkendu 2. a 3. marca 2024 sa konalo slávnostné otvorenie prvej vnútornej lezeckej steny v Turci. Pýtate sa, prečo sa lezecká stena volá Ovčín? Odpoveď je jednoduchá. Lezecká stena je postavená vo vnútri zrekonštruovaného Ovčína v Turčianskom Jasene.

Lezecká stena je navrhnutá pre bouldering - disciplínu, pri ktorej sa lezie bez lana a istiacich pomôcok. Výstroj tvoria iba lezečky - špeciálne topánky na lezenie, pričom dopadisko je pripravené z matracov prekrytých kobercom. 

V sobotu 2. marca, lezecká stena Ovčín, spolu s OZ FATRACTIVE, pripravili lezecké preteky, na ktorých sa zúčastnilo 43 lezcov zo Slovenska, Česka a Poľska. Počas kvalifikácie mali za úlohu počas 2,5 hod. vyliezť 30 ciest - bouldrov rôznej náročnosti. Bouldrové cesty pre kvalifikáciu a finále pripravil Róbert Luby, majster Slovenska v boulderingu a účastník svetového pohára v tejto disciplíne. Najlepších 8 lezcov postúpilo z kvalifikácie do finále, v ktorom pre nich boli nachystané štyri náročné bouldre. Víťazom pretekov sa stal Jakub Švub z Banskej Bystrice, ktorý ako jediný finalista vyliezol všetky 4 finálové bouldrové cesty.

V nedeľu 3. marca už bola lezecká stena, spolu s bistrom otvorená pre verejnosť. Ovčín sa tak zaplnil lezcami, rodinami s deťmi a ľuďmi z blízka i z ďaleka, ktorí boli zvedaví na nevšedné prostredie zrekonštruovaného ovčína.

Ovčín v Turčianskom Jasene sa úspešne zapísal na lezeckú mapu Slovenska

Ak budete prechádzať cez Turiec, určite sa tu zastavte. Vidieť, ako sa snúbi stará budova ovčína s modernou lezeckou stenou je nevšedný architektonický zážitok, ktorý by ste si nemali nechať ujsť. Okrem lezeckých podujatí privíta tento rok Ovčín aj preteky Dogtrekking Fatranský Vĺčko, ktoré sa tento rok presťahujú z Jasenskej doliny do Turčianskeho Jasena.

Viac na webe: www.ovcin.sk


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Meteoradar

INSTAGRAM

Reklama