Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Začiatky Cesty k zeleným zručnostiam pri varení v projekte Green Fork

Autor: Reštart, o. z.
Foto: Reštart, o. z.
Uverejnené: 30. apríl 2023

Projekt Green Fork začal svoju úspešnú cestu s viacerými aktivitami, pričom prvé dve z nich sa uskutočnili v novembri 2022 v Taliansku a apríli 2023 v Severnom Macedónsku. Tieto akcie neoddeliteľne spojili mladých ľudí z rôznych kútov Európy s cieľom spoločne pracovať na ochrane životného prostredia a udržateľnosti.

V Taliansku sa účastníci zapojili do workshopov zameraných na recykláciu a kompostovanie, čím sa naučili, ako efektívne využívať organické odpady. Bolo to nielen o získavaní nových zručností, ale aj o prehlbovaní povedomia o dôležitosti minimalizácie odpadu. Táto časť projektu bola nielen vzdelávajúca, ale aj veľkou motiváciou pre účastníkov, ktorí si odniesli domov cenné poznatky o tom, ako jednoduchými zmenami v ich každodennom živote môžu prispieť k lepšiemu životnému prostrediu.

Pokračovanie v Severnom Macedónsku bolo zamerané na udržateľné poľnohospodárstvo a udržateľnú konzumáciu. Semináre a interaktívne aktivity poskytli účastníkom prehľad o tom, ako môže lokálna produkcia a etická spotreba pozitívne ovplyvniť životné prostredie. Mladí ľudia sa zoznámili s príbehmi miestnych farmárov a učili sa o význame podpory malých podnikov a obmedzovania potravinového odpadu.

Obe tieto akcie zdôraznili, že každý jednotlivec má moc ovplyvniť veľké zmeny prostredníctvom malých rozhodnutí v každodennom živote. Účastníci projektu Green Fork odchádzali so zmyslom pre spoločnú zodpovednosť a s nadšením implementovať novozískané zručnosti a vedomosti vo svojich komunitách. Táto fáza projektu bola nielen o vzdelávaní, ale aj o budovaní mostov medzi rôznymi kultúrami a o posilnení myšlienky, že globálnu zmenu môžeme dosiahnuť spoločným úsilím.

Ďalšie informácie o projekte nájdete na stránke projektu, kde partneri informujú o aktivitách a neskôr pripravia aj voľne dostupnú digitálnu knižnicu materiálov k projektu. Ak vás táto téma zaujíma, pridajte sa k Facebook skupine Green Fork project.

Projekt Green Fork č. 2022-2-SK02-KA210-YOU-000090768 je financovaný Európskou úniou v rámci programu Erasmus+ ako malé partnerstvo v oblasti mládeže.


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Reklama

Meteoradar

INSTAGRAM

príbuzné témy

Reklama