Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Celoslovenské úspechy SúZUŠ Aurela Stodolu v hudobnom odbore

Autor: SúZUŠ Aurela Stodolu
Foto: SúZUŠ Aurela Stodolu
Uverejnené: 03. jún 2024

Dňa 16. mája 2024 SúZUŠ Aurela Stodolu 60 na sídlisku v Záturčí zaznamenala mimoriadne celoslovenské úspechy v hudobnom odbore.

Kapela M Teens v zložení – Marko Midžiak (el. gitara a klávesy), Ela Maria Hechelmann (bas a spev), Martin Mϋller (el. gitara) a Barbora Gávorníkova (bicie) z tried Mgr. art. Mariána Lepieša a Romana Fratrika DiS. art. získali na celoslovenskej súťaži kapiel Kremnické Laso v kategórii do 15 rokov vynikajúce 2. miesto. Za najlepší inštrumentálny výkon boli navyše ocenení Ela Maria Hechelmann a Martin Mϋller.

V ten istý deň sa konal medzinárodný festival slovenskej hudby Rajecká hudobná jar v Rajci. Jonáš Geroč z triedy Mgr. art. Márie Kosperovej získal čestné uznanie v 1. kategórii, Barbora Oravkinová z triedy Mgr. art. Miroslava Hánáčka ArtD. získala 3. miesto v 5. kategórii a Tomáš Bystrík Ovsianka z triedy Mgr. art. Michala Haľamu získal 1. miesto v 5. kategórii. Na klavíri žiakov sprevádzala Mgr. art. Mária Kosperová, ktorá získala ocenenie za najlepší klavírny sprievod. Absolútnym víťazom festivalu a titul laureáta spomedzi 22 umeleckých škôl z celého Slovenska získal Tomáš Bystrík Ovsianka.

Žiakom a pedagógom ďakujeme za reprezentáciu mesta Martin, srdečne gratulujeme a prajeme im ďalšie úspechy!


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Reklama

Meteoradar

INSTAGRAM

Reklama