Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Vertikal Martinky: Prvý ročník behu výsekom na Martinské hole

Autor: Winter Park Martinky
Foto: Winter Park Martinky
Uverejnené: 02. júl 2024

V nedeľu 7. júla 2024 čaká nadšencov behu do vrchu skutočná výzva – beh výsekom zo Strání na Martinské hole. Trasa v celkovej dĺžke 4260 metrov a prevýšením 944 metrov má priemerné stúpanie 22,15%, pričom najstrmší úsek dosahuje až 41% na vzdialenosti jedného kilometra. Na beh sa vopred prihlásilo viac než 70 športovcov, organizátori však očakávajú viac než stovku.

Letné prázdniny na Martinských holiach začínajú pre aktívnych športovcov behom do vrchu. Za podujatím stojí Fatra Outdoor Team spolu so strediskom Winter Park Martinky. Štart pretekov je zo Strání o 10:00. Trasa je tvorená v úvode asfaltovým úsekom cesty, kde je dostatočný priestor vytvoriť si bežeckú pozíciu. Následne sa prechádza na chodník výsekom, na ktorom sa nachádza približne v polovici technickejšie miesto – skala nad asfaltovou cestou, ktorú je potrebné obísť. Bežci budú následne prechádzať cez parkovisko a okolo Novej Ponorky na Martinských holiach, záver stúpania vedie po zjazdovke až k cieľu pri Rotunde.

Vertikal na Martinských holiach je po úspešnom nultom ročníku v roku 2023 aktuálne zaradený do pretekov slovenského skyrunningu „Slovak Skyrunning Association“, s možnosťou získať body do svetovej ITRA (International Trail Running Association). Športové podujatie Vertikal Martinky je realizované s finančnou podporou mesta Martin.

Propozície a registrácia: https://www.fatraoutdoorteam.sk/vertikal-martinky/

Atraktívna ponuka pre športovcov

Fanúšikovia behu do vrchu a aj ďalších outdoorových športov si môžu pomocou aplikácie STRAVA porovnať svoje športové výkony vo verejne prístupnej skupine "Martinské hole". Na Martinských holiach sa nachádzajú rôzne chodníky vhodné na beh, cyklistiku, dogtrekking či nordic walking. Niektoré sú vyznačené aj ako segmenty priamo v mapke aplikácie STRAVA.

Strava skupina Martinské hole: https://www.strava.com/clubs/martinskehole


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Reklama

Meteoradar

INSTAGRAM