Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

DEEP je novým majstrom Európy

Autor: Ing. Sabina Petrovičová (marketingová riaditeľka)
Foto: Archív Deep Dance Club
Uverejnené: 04. júl 2024

Počas júna 2024 sa v českom Chomutove uskutočnili Majstrovstvá Európy DANCE FEVER v tanečnom štýle disco dance a disco freestyle. Martinský Deep Dance Club odchádzal na tieto neskutočne ťažké majstrovstvá plný očakávania, a domov sa vrátil s titulom trojnásobného majstra, trojnásobného vicemajstra a trojnásobného II. vicemajstra Európy a s množstvom semifinálových umiestnení. Hneď po návrate z Chomutova, cestoval tento klub aj na Majstrovstvá Európy v hip hop disciplínach do poľského Žnina. Odtiaľ si tanečníci odniesli štyri zlaté medaily.

Európsky šampionát DANCE FEVER v Chomutove bol prvou zahraničnou súťažou Deepu v tejto sezóne. Zúčastnilo sa ich cez 2460 tanečníkov zo 16 krajín z celej Európy. Tanečníci a zároveň žiaci Súkromnej základnej umeleckej školy Deep po úspešnej súťažnej reprezentácii na slovenskej majstrovskej súťaži získali nominácie na európske a svetové súťaže. Tento rok práve Deep hostil tých najlepších z celého Slovenska na Majstrovstvách SR 2024 – Deep Dance Leage, ktoré sa konali na prelome mája a júna v Martine.

Po návrate z Chomutova si niektorí tanečníci ani neoddýchli a ihneď odcestovali do poľského Žnina, kde vystriedali disco tanečný štýl za hip hop. Konali sa tam totiž IDO Majstrovstvá Európy v hip hop disciplínach. Deep mal na disco šampionáte v Chomutove zastúpenie vo viacerých súťažných disciplínach, kde sa mu okrem skvelých finálových umiestnení spomedzi svetovej tanečnej špičky podarilo presvedčiť medzinárodnú porotu a získať aj zlaté medaily.

Medaily sa začali sypať hneď v prvý deň a to v disciplínach disco show zásluhou juniorských tanečníkov z disco show skupiny „Six Emotions“. Tí si svojim výkonom zaslúžili prvé priečky víťazov. Dospelácka disco show skupina „Time Travel“ si na týchto majstrovstvách uchmatla a domov odchádzala so striebornou pýchou na krku. 

Medaily sa rozdávali aj v disco sólo disciplínach. V detskej vekovej kategórii sa o to postaral Adamko Gregor a stal sa I. vicemajstrom Európy.  Adamko štartoval hneď niekoľko krát na tomto šampionáte a svojimi výkonmi predviedol, že patrí medzi najlepších európskych tanečníkov. Spoločne s Timkou Hořavovou si odniesli krásne 5. miesto na tomto šampionáte v detskej disco dvojici. Títo dvaja štartovali aj v detskej disco dance skupine „Energy Boost“, kde si spomedzi 29 skupín vytancovali krásne bronzové medaily. Na krásnom 4. mieste spomedzi 44 skupín tu skončila juniorská disco dance skupina „Flaming stars“ a v konkurencii 29 skupín sa tu na 6. mieste umiestnila dospelácka disco skupina „Shake it up“.

Matúš Tropp štartoval v disciplíne disco sólo muži, kde si vytancoval 1. miesto a titul majstra Európy. Tento tanečník tvorí už nejednu tanečnú sezónu úspešné duo spolu s talentovanou Alžbetkou Hlavňovou. Zohraný tanečný tandem štartoval v disciplíne dospeláckych disco dvojíc, kde si odniesli 3. miesto a titul II. vicemajstra Európy pre Deep na tomto šampionáte. V tanečnom štýle disco freestyle, v ktorom dominujú gymnastické prvky súťažila Tamarka Masárová, ktorá bola neporaziteľná a vybojovala si 1. miesto a titul majsterky Európy.

Ďalšiu zbierku titulov rozšírila Zarka Browning v tanečnom štýle MINI disco sólo, kde skončila na 3. mieste s titulom II. vicemajsterky Európy. Ziskom 2. miesta a titulom vicemajstra Európy tanečnej MINI disco skupiny „Little Ladies“ sa Deep opäť stal jedným z najúspešnejším klubom slovenskej výpravy. Na krásnom 8. mieste sa umiestnilo aj MINI disco duo Veronika Kubiatková a Agátka Šavlová.

Táto detská veková zostava MINI tanečníkov podala úžasný výkon aj na európskom šampionáte v poľskom Žnine, kde si MINI skupina „Šmoulinky“ odniesla zlaté medaily, MINI duo Zarka Browning s Veronikou Kubiatkovou odišli domov tiež so zlatými medailami. Všetko napokon zavŕšila samotná Zarka Browning vo svojom sóle a odchádzala z Poľska so zlatou pýchou na krku. Neskutočný výkon podali dospelí tanečníci nad 31 rokov z formácie „Millenials“, tí si svojim výkonom vytancovali prvé priečky na týchto Majstrovstvách Európy.

Z európskeho šampionátu z Chomutova sme si doniesli tri zlaté a zo Žnina 4 zlaté medaily. Budem sa znova opakovať, no viem, že za takýmto úspechom je iba tvrdá práca tanečníkov, trpezlivosť a odhodlanie trénerov a ochoty rodičov podporovať svoje deti v tancovaní. Za to všetko im patrí moje úprimné a najväčšie poďakovanie,“ dodáva predseda Deepu Miroslav Frolo na záver.


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Reklama

Meteoradar

INSTAGRAM

príbuzné témy

Reklama