Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Preteky v lyžovaní na tráve v Jasenskej doline

Autor: Ľuboš Suchý
Foto: grasski, Ľuboš Suchý
Uverejnené: 13. júl 2024

Počas uplynulého víkendu sa konali v stredisku Jasenská dolina ďalšie z pretekov v lyžovaní na tráve vo formáte FIS CHildren pre deti do 16 rokov, ako aj FIS Grasski juniorov a dospelých.

Na štart sa postavilo viac ako 70 pretekárov zo šiestich krajín. Medzi nimi boli samozrejme aj domáci pretekári od najmladších Anička Kokošková U10, 7-ročná najmladšia účastníčka pretekov, Jakub Vitek U10, Zuzana Kokošková U12, Matej Vitek U12, Alžbeta Bošková U16, Kristína Korienková U16, Lívia Lepejová U16, Nikola Fričova - ženy, Adam Masár - muži.

Pretekalo sa v dvoch disciplínach SL a GS na kopci, ktorý každým rokom vyzerá lepšie pripravený. Vďaka spolupráci strediska, dobrovoľníkov aj priazni počasia sa podarilo pripraviť zjazdovku na vysokej úrovni, čo ocenili aj samotní tréneri. Výsledky pretekov boli pre domáci tím sladko-trpké, pretože najmä v kategórii U16 očakávali, že by na domácej pôde mohli zabojovať o viacnásobné pódium.

"Výpadky Lívii Lepejovej boli preto veľkým sklamaním ako pre samotnú pretekárku, tak aj pre trénera a organizačný výbor pretekov. Taktiež Kristína Korienková nezvládla nástrahy trate a zo Slalomu vypadla. Potešením naopak bolo 2 x 3. miesto Alžbety Boškovej, ktorá tak prelomila dlhé čakanie na pódium a počas víkendu sa naň postavila dokonca 2x. Medzi deťmi sme očakávali ešte súboj Zuzany Kokoškovej s Ankou Bočkovou (CZ). Avšak opäť dominovala jej česká súperka a Zuzku nám porazila v oboch pretekových dňoch. Napriek tomu sa Zuzana veľmi technicky zlepšila a veríme, že v nej rastie nová nádej nášho športu do budúcna. Ďalšími borcami ako obvykle bratia Vitekovci Matej 2x 1. miesto a tiež mladší brat Jakub 2x 1. miesto. Verím, že si to už postrážia. Črtajú sa z nich celkoví víťazi seriálu FIS CHILDREN CUP 2024," informoval Ľuboš Suchý.

"Najmladšia Anička mala pretekovú premiéru, ktorú na počudovanie zvládla viac ako výborne a pripísala pre Slovensko 2x 2. miesto. V kategórii dospelých bol domáci klub v očakávaní výsledku najmä v slalome, kde okrem Nikol Fričovej štartoval aj jej kolega Adam Masár, ten bohužiaľ tiež v slalome nezvládol nástrahy trate a v 2. kole vypadol. Medzi dospelými zostala v hre jedine Nikol Fričová, ktorá v slalome obsadila 6. miesto a v obrovskom slalome 5. miesto," doplnil Ľuboš Suchý.

"Bohatý program víkendu sme teda zavŕšili aj medailovou zbierkou medzi deťmi a už sa pozeráme na prípravu Juniorských majstrovstiev sveta v Českom Orlickom Záhoří, kde by sa po zranení z minulého roku mala predstaviť aj posledná z pretekárok na Slovensku Tatiana Suchá. Následne po MSJ čaká deti prípravný CAMP na tej istej zjazdovke a na jeho konci preteky FIS CHILDREN CAMP. Držte nám teda palce aj naďalej a naši pretekári sa budú snažiť priniesť na Slovensko opäť skvelé výsledky," tešia sa v domácom klube v Jasenskej doline.


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Reklama

Meteoradar

INSTAGRAM

príbuzné témy

Reklama