Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Spomienka na legendu turčianskeho futbalu - MEMORIÁL ANTONA GÖRÖGA

Autor: Ľubomír Žila
Foto: Ľubomír Žila
Uverejnené: 15. júl 2024

V sobotu 13. júla 2024 sa na futbalovom ihrisku TJ Dynamo Príbovce v Beniciach konala významná udalosť – MEMORIÁL ANTONA GÖRÖGA, ktorý bol poctou výnimočnému futbalistovi a trénerovi. Anton Görög strávil značnú časť svojho života práve v Dyname Príbovce, kde zanechal nezmazateľnú stopu.

Tento memoriál bol venovaný spomienke na Antona Göröga, ktorý svojou oddanosťou a láskou k futbalu ovplyvnil mnohých ľudí. Vo veku 67 rokov nás nečakane opustil skvelý futbalista, tréner a predovšetkým charakterný človek. Jeho pamiatka bude navždy žiť v srdciach tých, ktorí ho poznali a mali tú česť s ním spolupracovať. Anton Görög bol známy svojím nasadením a poctivým prístupom k futbalu aj k životu.

Organizátormi podujatia boli TJ Dynamo Príbovce v spolupráci s rodinou Antona Göröga a obcou Príbovce. Program memoriálu bol pestrý a zahŕňal priateľské futbalové zápasy medzi nasledovnými tímami:

  • Príbovce – FOMAT Martin
  • Starí páni Martin – Starí páni Dynamo Príbovce
  • FOMAT Martin – Trebostovo
  • Exhibičný zápas medzi Piškótky a Príbovce
  • Posledný zápas memoriálu medzi Príbovce – Trebostovo

Memoriál nebol len o futbale. Pre deti boli pripravené rôzne atrakcie, ktoré im spríjemnili deň. Návštevníci si mohli vychutnať aj vystúpenie mažoretiek zo Slovenského Pravna. O občerstvenie bolo tiež výborne postarané a nechýbala ani tombola, ktorá pridala podujatiu na zábavnosti.

Po napínavých zápasoch a športových výkonoch boli vyhlásené výsledky prvého ročníka memoriálu

  1. miesto: FOMAT Martin
  2. miesto: Trebostovo
  3. miesto: Príbovce

MEMORIÁL ANTONA GÖRÖGA bol skvelou príležitosťou spomínať na výnimočného človeka a futbalistu, ktorý zanechal v turčianskom futbale hlbokú stopu. Jeho dedičstvo bude žiť ďalej v srdciach všetkých, ktorí ho poznali. Česť jeho pamiatke!

Ing. Anton GÖRÖG, futbalista a tréner, 9. 7. 1956 - 22. 2. 2024

Anton Görög, rodák zo Zemianskych Kostolian, sa narodil 9. júla 1956. Väčšinu svojej kariéry však strávil v Turci, kde začal svoju futbalovú dráhu na Strednej priemyselnej škole v Martine. Svoju hráčsku kariéru odštartoval v roku 1971 ako hráč dorastu klubu Strojárne Martin. Počas vojenskej služby hrával za Chemlon Humenné, neskôr pôsobil v kluboch ako FC Lokomotíva Vrútky, Tatran Sučany, FK Trebostovo a mnohých ďalších.

Görögova trénerská kariéra začala v roku 1995, keď prevzal druholigový dorast FK ZTS Martin. Popri trénovaní však stále aktívne hrával. Aj ako 47-ročný nastúpil v drese Belej v zápase štvrtej ligy. Historickým momentom bolo jeho vystúpenie v máji 2018, keď ako tréner Dynama Príbovce musel nastúpiť na ihrisko a prispel k víťazstvu svojho tímu 6:0.

Anton Görög bol známy svojou vášňou pre šport a aktívnym životným štýlom. Pravidelne sa zúčastňoval na futbalových podujatiach, turnajoch a stretnutiach so svojimi bývalými spoluhráčmi a trénovanými hráčmi. Hrával aj za starú gardu Martina, kde si užíval spoločnosť bývalých kolegov.

Začiatkom roka 2024 získal prestížne ocenenie Trénerská osobnosť Turca na Reprezentačnom plese Turčianskeho futbalového zväzu. Bol držiteľom licencie UEFA B a trénerskému remeslu sa venoval 28 rokov. Jeho trénerská kariéra bola bohatá, viedol mnoho klubov v regióne Turca, kde zanechal významný odkaz.

Anton Görög pochádzal zo športovej rodiny, jeho bratia Pavol a Jozef boli úspešní hádzanári. Vo voľnom čase rád chodil do hôr, ktoré miloval. Bohužiaľ, tieto hory sa mu stali osudnými. Dňa 22. februára 2024 sa vybral na svoju obľúbenú martinskú ferratu, ale domov sa už nevrátil.


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Reklama

Meteoradar

INSTAGRAM

príbuzné témy

Reklama