Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Región Turiec: Ideálna destinácia pre využitie rekreačných poukazov

Autor: OOCR Turiec
Foto: OOCR Turiec
Uverejnené: 15. júl 2024

Región Turiec, nachádzajúci sa v srdci Slovenska, sa stáva čoraz populárnejším cieľom pre tých, ktorí chcú využiť svoje rekreačné poukazy. Táto oblasť ponúka širokú škálu aktivít a príležitostí na relaxáciu a aktívny oddych pre všetkých. S rekreačnými poukazmi môžu návštevníci navyše ušetriť až 275 € a užiť si nezabudnuteľné chvíle v nádhernom prostredí Turca.

Jednou z najväčších predností Turca sú vynikajúce podmienky na turistiku. Oblasť Malej a Veľkej Fatry je rajom pre milovníkov prírody a medzi najznámejšie turistické atrakcie patria najmä vodopády, ako sú Šútovský vodopád, Kľacký vodopád alebo vodopád v Došnej. Tieto prírodné skvosty poskytujú úžasné výhľady a osvieženie pre turistov. Ďalšou možnosťou na turistiku v teplom počasí je aj návšteva Ferraty HZS na Martinské hole, ktorá ponúka adrenalínové zážitky a krásne výhľady.

Pre tých, ktorí hľadajú únik pred letnými horúčavami, ponúka Turiec osvieženie v Blatnickej alebo Gaderskej doline. Tieto a mnohé ďalšie doliny v regióne poskytujú príjemné prostredie na prechádzky v tieni lesov a pri chladivých potokoch.

Okrem prírodných krás sa Turiec môže pochváliť aj príležitosťami na vodné radovánky. Aquapark v Turčianskych Tepliciach je ideálnym miestom pre rodiny s deťmi, kde si môžu užiť tobogány, bazény alebo wellness služby. Na svoje si prídu aj nadšenci cykloturistiky, ktorí môžu objavovať krásy regiónu na dvoch kolesách. Návštevníkov poteší najmä rozmanitá ponuka cyklotrás, ktoré vedú cez malebné dedinky a nádherné prírodné scenérie.

Mesto Martin, ako kultúrne centrum regiónu, ponúka návštevníkom množstvo možností trávenia voľného času. Jedným z dostupných aktivít je aj návšteva múzeí a galérií. Medzi najnavštevovanejšie patria Etnografické múzeum, Múzeum slovenskej dediny, Múzeum Andreja Kmeťa a Turčianska galéria. Tieto inštitúcie ponúkajú bohaté zbierky a expozície, ktoré priblížia históriu a kultúru regiónu.

Región Turiec je ideálnym miestom pre využitie rekreačných poukazov. Návštevníci si môžu vychutnať krásy našej prírody, vodné radovánky, cykloturistiku a zároveň objaviť bohaté kultúrne dedičstvo nášho regiónu,“ uviedol predseda predstavenstva oblastnej organizácie cestovného ruchu Turiec, Dalibor Steindl.

Pre viac informácií o regióne Turiec a aktuálnych podujatiach navštívte našu webovú stránku www.turiec.com.


Reklama