Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Legendárna hokejová trofej v Rakove: Pohár Vladimíra Dzurilu

Autor: Ľubomír Žila
Foto: Ľubomír Žila
Uverejnené: 27. júl 2024

V stredu, 24. apríla 2024, sa hokejisti HK Nitra stali majstrami Tipos extraligy v sezóne 2023/24, čo je najvyššia klubová súťaž v ľadovom hokeji na Slovensku, organizovaná Slovenským zväzom ľadového hokeja. Súčasťou víťazného mužstva je aj 21-ročný obranca Oliver Fatul, nositeľ čísla 11 a nádej slovenského hokeja.

Oliver Fatul začal svoju hokejovú kariéru v Dubnici nad Váhom, kde strávil dve sezóny. Neskôr sa jeho rodina presťahovala do Martina, kde pokračoval vo svojom hokejovom raste. Vo veku štrnástich rokov odišiel do Švédska. Po troch sezónach vo Švédsku sa upísal v HKM Zvolen. V polke sezóny zo Zvolena odišiel a aktuálnu sezónu dohral  vo Fínsku odkiaľ sa vrátil späť na Slovensko kvôli Covidu. Švédsko a Fínsko mu poskytli neoceniteľné príležitosti na hokejový rast. Po návrate hrával za HK Nitra, kde už vypomáhal v rámci striedavých štartov. Nakoniec sa ako dvadsaťročný stal stálym obrancom HK Nitra.

Oliver je rodák z Bratislavy, detstvo strávil v dedinke Bohunice na Považí. Od svojich dvanástich rokov žije v malej dedinke Rakovo v Turčianskej záhradke, kam sa jeho rodina presťahovala. K Rakovu má silný vzťah, čo sa prejavilo aj tým, že legendárna hokejová trofej – pohár Vladimíra Dzurilu, ktorý získal spolu so svojím tímom, sa ocitla v stredu 24. júla 2024 aj na chvíľu aj v tejto obci.

Pohár Vladimíra Dzurillu, pomenovaný po legendárnom brankárovi a trénerovi, je dielom akademického sochára Jozefa Barinku. Táto trofej, určená pre víťaza najvyššej hokejovej ligy na Slovensku, prešla v roku 2016 renováciou po viacerých poškodeniach. Vynovený pohár teraz váži 31 kilogramov a nesie v sebe obrovskú symboliku a hokejovú históriu.

Prítomnosť tejto trofeje v Rakove je pre obec veľkou cťou a nezabudnuteľným momentom pre Olivera Fatula, jeho rodinu a všetkých obyvateľov. Ukazuje to, že aj z malých obcí môžu pochádzať veľké talenty, ktoré dosahujú významné úspechy na národnej úrovni. Oliver Fatul je živým dôkazom toho, že tvrdá práca, odhodlanie a láska k športu môžu viesť k splneniu snov a veľkým víťazstvám.


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Reklama

Meteoradar

INSTAGRAM

príbuzné témy

Reklama