Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Koncert v chráme Božom v Príbovciach

Autor: Ľubomír Žila
Foto: Ľubomír Žila
Uverejnené: 28. júl 2024

V Evanjelickom kostole a.v. v Príbovciach sa v nedeľu, 28. júla 2024 o 17:00 hod. konal jedinečný koncert, ktorý priniesol prítomným nezabudnuteľný umelecký zážitok.

Silvia Švábiková (soprán) a Lucia Dobošová (harfa a klavírna spolupráca) predviedli pätnásť skladieb od renomovaných autorov ako V. F. Bystrý, Ľ. Lehotská-Križková, G. Susík, M. Sch. Trnavský, M. Lihovecký, M. Lichard, E. Suchoň, J. K. Vaňhal, G. F. Händel a D. Katdoš.

Koncert začal privítaním všetkých prítomných, ktoré predniesla evanjelická farárka Zuzana Szabóová. Po jej príhovore nasledovala hudobná časť, ktorá vytvorila dokonalú atmosféru pre všetkých zúčastnených. Sopranistka Silvia Švábiková a Lucia Dobošová s harfou a klavírom dokázali svojím výkonom vtiahnuť poslucháčov do sveta krásnej hudby a hlbokých emócií.

Účasť na podujatí bola, ako to už v Príbovciach býva, skromná, ale veľmi srdečná. Koncert ukončila Zuzana Szabóová, ktorá vyjadrila vďaku účinkujúcim aj návštevníkom za ich prítomnosť a ocenila krásny umelecký a duchovný zážitok, ktorý koncert priniesol.

Ďakujeme, že ste si našli čas a prišli si vychutnať krásnu hudbu a spev. Žijeme v tak rýchlej dobe, že si občas potrebujeme oddýchnuť a prísť na iné myšlienky,“ povedala Zuzana Szabóová v záverečnom príhovore. Tento koncert opäť ukázal, že aj v menších obciach sa dá zažiť veľký kultúrny zážitok. Ďakujeme Silvii Švábikovej a Lucii Dobošovej za ich nádherný výkon, ktorý prítomným priniesol nielen umelecké, ale aj duchovné obohatenie.


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Reklama

Meteoradar

INSTAGRAM

príbuzné témy

Reklama