Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Leto v Deepe bolo tento rok pestré

Autor: Ing. Sabina Petrovičová
Foto: Archív SCVČ TK DEEP
Uverejnené: 05. september 2024

Aj počas tohto leta malo Súkromné centrum voľného času TK Deep opäť pestrú ponuku letných denných táborov.

Tento rok sa v Deepe veľa tancovalo, hralo divadlo, bubnovalo, maľovalo a chodilo do prírody. Záujemcovia si mali možnosť vybrať prázdninové denné letné tábory, a to Tanečnú horúčku s Ivkou, Leto v pohybe s Pajom, Divadlo hrou so Simou, Tanečnú horúčku so Sabinkou, Hip hop Camp s Klaudi, Deep  Drummer´s camp s Paľkom, výtvarný tábor Leto s pastelkami a Enviro tábor so Zuzkou Badovou.

V SCVČ TK DEEP sa už tradične osvedčilo, že denné letné tábory sú medzi deťmi a rodičmi najobľúbenejšími aktivitami počas letných prázdnin. Deti sa k nám opakovane vracajú, čo je veľmi pozitívna skutočnosť. Tábory sa prispôsobili finančným možnostiam rodičov, ale hlavne potrebám detí. Niektorým by niekoľkotýždňové odlúčenie od rodiny a kamarátov spôsobovalo väčší stres ako radosť v tábore. Pre tieto deti je denný tábor ako stvorený. Spája v sebe výhody klasických táborov, no na sklonku dňa detí plné zážitkov budú zaspávať vo vlastnej posteli.

Zamestnaní rodičia majú svoje deti večer doma a môžu sa im plnohodnotne venovať. V neposlednom rade, absencia stresu z odlúčenia, a to hlavne pri menších deťoch hovorí v prospech týchto táborov. Tieto fakty sú veľkou výhodou oproti tým pobytovým. 

Prístup našich učiteľov a zamestnancov SCVČ TK DEEP a skúsenosti dávajú záruku na šťastne prežité chvíle detí, dni plné pohody a detských zážitkov. Našou vizitkou sú aj veľmi pozitívne reakcie rodičov, ktorých deti naše tábory už navštívili. Inak tomu nebolo ani tento rok.

Prvým táborom spomedzi ponuky bola Tanečná horúčka s trénerkou a vedúcou tanečného odboru v SZUŠ DEEP, Ivkou Majerčíkovou. Tento tanečný tábor bol určený pre súťažné deti, a aj tento rok sa tešil mimoriadnej obľube. Naše súťažné deti sa naučili nové disco choreografie, ale zažili aj iné aktivity, mali kopec zábavy, boli na zmrzline, hrali spoločenské hry a pod.

Pod vedením tanečného trénera Paja Julényho sa v ďalšom tanečnom tábore Leto v pohybe s Pajom sa deti venovali hlavne hip hopu, street dance a načreli aj do slow dance. Taktiež mali možnosť zažiť plno zážitkov, rôznych aktivít, súťaží, hier a ochutnali aj zmrzlinu. V tanečnom tábore s trénerkou Sabinkou Sahajdovou si tak isto deti zatancovali, vyrábali si tričká, hrali rôzne hry a tak isto boli aj na zmrzline. Na konci tanečných táborov si pre rodičov a starých rodičov pripravili krátke vystúpenie, aby deti ukázali, čo sa počas tohto tanečného tábora naučili.

Inak tomu nebolo ani na tanečnom tábore Hip Hop camp s Klaudi. Tá to celé poňala v krásnom „kmeňovom“ tanečnom štýle. Deti tu tak isto zažili kopec zábavy, vyrobili si parádne indiánske tričká, dali si zmrzlinu, vytvorili dokonca krásne výtvarné diela a zažili kopec skvelých zážitkov.

V divadelnom tábore Divadlo hrou s učiteľkou herectva Simou deti točili skvelé klipy, robili reklamu, hrali hry na postreh, na rozvoj komunikačných schopností, prešli si základy pantomímy, a aj časté chyby v slovenskom jazyku a výslovnosti slov. Pri točení klipov mali neskutočnú srandu a zábavu.

Enviro tábor so Zuzkou Badovou sa taktiež tešil svojej obľúbenosti, cieľom je oboznamovanie detí s prírodou, jej faunou a flórou. Hravou formou spoznávali jednotlivé druhy zvierat a rastlín. S deťmi sa pravidelne navštevuje les, príroda a učí sa spoznávať stromy, rastliny a vtáctvo. Majú príležitosť získať zmysel pre dobrodružstvo, spoluprácu, čo využijú aj v ďalšom živote. Deti počas tohto tábora absolvovali aj rôzne hry, prechádzky a súťaže. Súčasťou boli aj potulky po krásnych zákutiach Turca, ako Ďanová, Kláštor pod Znievom. V Ďanovej sa naučili rybárskym technikám, v Kláštore pod Znievom skúsili streľbu na strelnici. Dokonca boli aj na kúpalisku v Turčianskych Tepliciach a v Deep Dance Centre vysádzali kvetinový a bylinkový záhon.

Posledným z denných letných táborov bol výtvarný tábor Leto s pastelkami s učiteľkou a zároveň vedúcou výtvarného odboru Majkou Fúčelovou. Pre tieto deti bola súčasťou nielen tvorba v interiéri, ale aj v exteriéri, ako je martinský skanzem. Skúsená výtvarníčka Majka si pre deti pripravila bohatý týždeň, plný zábavy, kreatívnych a umeleckých hier a ani tu nechýbala prechádzka na zmrzlinu, vyrobili si krásne ozdobné krabičky a čokoládové srdiečka. Dokonca si vytvorili aj tašky, pečiatky a domčeky.

Denné letné tábory v SCVČ TK Deep sú z roka na rok obľúbenejšie a navštevovanejšie. Počas dňa je o deti postarané v tematicky rôzne zameraných táboroch. Za samozrejmosť považujeme vysoko profesionálnu a kvalitnú starostlivosť. Kvalifikovaní a pedagogicky vzdelaní vedúci sú pripravení zabávať zúčastnené deti pri všetkých aktivitách tak, aby zvíťazila spoločná snaha, radosť a v neposlednom rade aj praktické vedomosti z rôznych oblastí života.


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Reklama

Meteoradar

INSTAGRAM

príbuzné témy

Reklama